FOTO: Archiv Eleny Valeriánové
Příběhy starých fotografií: svazácký
10. 2. 2023Příběh této fotografie a tedy i příběh můj, se začal psát v roce 1966, kdy jsem nastoupila, coby zhrzená absolventka základní školy, do národního podniku Moravolen, závod 04 v Jeseníku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
28.2.2023 16:59
To je hezká vzpomínka. A cítím, že byste mohla pokračovat a rozepsat se. Můžeme doufat?
Jitka Hašková
12.2.2023 10:38
Eleno, je to krásný zážitek. Také jsem si prezidenta Generála Svobody velmi vážila. Mně bylo tenkrát už 24. Očekávala jsem, že další pokus o svobodu se může konec až za 20 let, až e něco změní v Rusku.
Marie Ženatová
11.2.2023 05:43
Milá Elen, díky moc za Tvůj zveřejněný úžasný zážitek. Na střední škole jsme byli v ČSM také všichni a velmi nás to bavilo - byli jsme mladí, mnozí velmi aktivní a téměř všichni jsme si mysleli, že určitě předěláme svět k lepšímu. Ovšem rok 1968 jsem už prožívala v zaměstnání a pro moje předešlé veliké aktivity se mi 21tým srpnem obrátil život úplně naruby - pro mne určitě na tu nejhorší stranu ?
Jana Kollinová
10.2.2023 17:47
Eleno, omlouvám se, ale když jsem kopírovala komentář ze Seznamu, tak mi zůstalo na konci slovo -odpovědět. Nevšimla jsem si a nyní je mi trapně, vypadá to jako příkaz, ještě tam chybí vykřičník. To bych si nedovolila :-)
Elena Valeriánová
10.2.2023 17:18
Ne, žádný stejnokroj jsem neměla. Byla to delegace mládeže - a nevzpomínám si, že by tam byly modré košile.
Jana Kollinová
10.2.2023 16:54
Elen, zaujal mě jeden komentář k Tvému článku zveřejněnému na Seznam. cz, cituji: "Marie Koláčová - Dobrý nadpis - svazácký a velmi vzácná fotografie.Měli jsme prezidenta generála Svobodu rádi a vážili jsme si ho pro všechno, co pro ČR udělal a jak vystupoval. Jen je dost podivné, že paní jako členka delegace ČSM není ve stejnokroji ale v "civilu"." Soudím, že jsi měla stejnokroj pod kabátem nebo to bylo jinak?
Odpovědět
Naděžda Špásová
10.2.2023 16:34
Jo vlastně jsem taky kdysi viděla presidenta, když jsem studovala v Praze , museli jsme povinně vítat Castra.
Naděžda Špásová
10.2.2023 16:30
Eli, hezky napsané. Já na SSM vzpomínám docela ráda, pořádali jsme zábavy , plesy, kde jsem i předtancovala a těch lásek. Nikdo nás do ničeho nenutil.
Alena Vávrová
10.2.2023 16:17
Eleno, dík za krásný a upřímný vzpomínkový příběh nad fotografií z mládí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA