FOTO: Archiv Eleny Valeriánové
Příběhy starých fotografií: svazácký
10. 2. 2023Příběh této fotografie a tedy i příběh můj, se začal psát v roce 1966, kdy jsem nastoupila, coby zhrzená absolventka základní školy, do národního podniku Moravolen, závod 04 v Jeseníku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
10.2.2023 11:01
Eleno, hezký příběh s krásným zážítkem v 17 letech. A to předávání kytice a dárku přezidentovi, to se jentak nikomu nepovede. Správně Tě vybrali a sluší Ti to na fotce. I když se Ti tehdy nesplnilo vytoužené povolání, nyní si to vychutnáváš na 100 %.
Marie Novotná
10.2.2023 10:58
Nádherné vzpomínky. Návštěva Prahy s maminkou,to mi bylo jen o málo méně než tobě,v lednu ,hned po upálení J.Palacha je nezapomenutelná. Tvoje fotečky jsou moc hezké i bez škol a studií.
Daniela Řeřichová
10.2.2023 10:24
Eleno, věřím, že to musel být pro sedmnáctiletou slečnu obrovský zážitek. Je smutné, jak politika ovlivňovala osudy a talenty mnoha lidí. Na druhou stranu je vidět, když člověk o něco poctivě usiluje, tak nakonec svůj sen může realizovat. Stala se z Tebe navzdory všemu mimořádná fotografka. :-)
Eva Mužíková
10.2.2023 10:13
Eleno, Tvůj článek mi vyvolal vzpomínky na léta šedesátá, kdy jsem tak jako Ty byla dosti činná v ČSM. Na fotce s panem prezidentem máš opravdu krásný úsměv, čupr děvče.
Soňa Prachfeldová
10.2.2023 10:02
Elenko, pro mladého člověka velký zážitek, vždyť prezident visel všude. Dubček mi byl sympatický. Myslím, že mám fotku Jana Palacha ještě někde schovanou, byl to všechno šok.
Alena Velková
10.2.2023 09:24
Zajímavý článek...Svoboda, Dubček, Smrkovský, Černík představovali v té době symbol naděje, bohužel jak píšeš, příliš brzy přišlo vystřízlivění...ani my o něco mladší jsme pak nemohli studovat to, co bychom rádi...já např. dějiny umění..."doporučení" jsem mohla dostat jen na nějakou techniku...já si nakonec vybrala VŠCHT a byť humanitně zaměřená, jsem fakt tu chemii vystudovala bolševikovi navzdory :-))
Jana Kollinová
10.2.2023 09:10
Eleno, musel to být ohromný zážitek pro sedmnáctiletou dívku. Soudruh prezident na fotografii příliš nadšeně nevypadá, asi tušil nebo už věděl co se bude dít.
Věra Ježková
10.2.2023 09:04
Elenko, moc hezký příběh. Na fotce vám to oběma sluší. :-) Já jsem byla přijata na VŠ bez členství v SSM. Do něj jsem vstoupila, spolu se dvěma dalšími spolužačkami, až na fakultě, a to na úpěnlivou prosbu naší skupinové učitelky, aby neměla nepříjemnosti. V práci na fakultě jsem pak měla nějakou funkci v SČSP, abych nemusela vstoupit do KSČ. Vnuk L. Svobody byl můj kolega.
Vladislava Dejmková
10.2.2023 08:50
Také v životě dělám něco úplně jiného, než to, o čem jsem jako dospívající dívka snila. Nechtěla jsem být přímo fotografkou, toužila jsem se realizovat v oblasti designu. A nakonec jsem skončila jako programátorka. Asi to tak mělo být.
Martina Růžičková
10.2.2023 08:34
Eleno, svoje sedmnáctiny jsi oslavila vskutku nevšedním zážitkem. Škoda, že jsi se nemohla vyučit fotografkou. Přesto jí jsi - a bezvadnou. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA