Všechny fotografie: Z rodinného archivu Hany Šimkové
Příběhy starých fotografií: Slepička Máňa a tatínek
11. 2. 2023Jako malá jsem jezdívala s bratrem a rodiči do Jílového u Prahy, kde bydlel náš dědeček. Trávila jsem tam celé dětství a vlastně i dospělost. Mám na Jílové i na dědečka krásné vzpomínky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
11.2.2023 17:08
Hezký příběh ,ač se smutným koncem - asi Máňu odvlekla kuna nebo jestřáb. My jsme doma žádná zvířata nemívali,maximálně vrabce a toho jsme pustili,jen co jsme si ho prohlédli a dali mu nazobat. (Chytávali jsme je na balkoně.)
Zuzana Pivcová
11.2.2023 14:28
To je milé vyprávění. Sestra tu kdysi psala o týnské zachráněné slepici Julče. Byla taky chytrá, jak se zdržovala mezi lidmi. Díky, Hani.
Jan Zelenka
11.2.2023 13:55
Moc hezká vzpomínka. my měli zase dvě kočky, matku a syna a ti dva si neustále spolu hráli.
Zdenka Soukupová
11.2.2023 13:28
Hanko, krásná vzpomínka. Já jsem vyrostla na vesnici. Dvůr byl vždy plný slepic, husí, kachen, měli jsme králíky, kozu, krávu, prase, ale bylo toho tolik, že s nikým žádný bližší vztah nevznikl. Jen samá práce a povinnost. A dnes na to moc ráda vzpomínám.
Eva Mužíková
11.2.2023 12:16
Zvířata dokážou překvapit. Hezký příběh bohužel se smutným koncem. Díky .
Marie Měchurová
11.2.2023 09:45
Moc se mi to povídání líbilo. Dětství a mládí jsem prožila mezi zvířaty, vím, jak to bolí, když jsme se s nimi časem museli rozloučit.
Alena Velková
11.2.2023 09:20
Krásný příběh...jako malá jsem taky měla svojí přítulnou slepičku, králíčka i kůzlátko...jednoho dne zmizeli...naštěstí jsem byla malá a nepátrala jsem po tom proč...holt takový byl život
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA