Ilustrační foto: Ingimage
Toxická pozitivita. S těmi, kteří jsou moc hodní, se žije těžce
16. 2. 2023Málo se směješ! Musíš myslet pozitivně. Všechno dobře dopadne. Raduj se z každého nového dne. Pečuj o svou duši, měj se víc ráda. Když slyšíme taková slova ze všech stran, časem se začnou míjet účinkem. Místo, aby povzbuzovaly, otravují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jindřich Berka
18.2.2023 09:00
Každý má právo říci jak mu je. Na druhý stranu nemá smysl si pane Zelenka dělat z velkou hlavu z něčeho, co nás bolí. Můžeme se jen poučit a změnit to. Pokud to nejde, tak se s tím naučit žít. Na tom optimismu samozřejmě bez nuceného anglosaského světa přece něco je. Podle mě nemá cenu rozpouštět svůj život ve smutku. Jsou i radosti. Jindra
Jitka Caklová
18.2.2023 07:36
V devadesáti letech?, no nic :-). Pana Zelenku a jemu podobných naprosto chápu, neboť jsem také dlouho nevěděla, že strůjcem svého štěstí jsem já sama. Dlouhý čas jsem neměla důvod k úsměvu a k radosti ze života a teď, když jsem se k obojímu dopracovala, říká se tomu sebepoznání, tak si to mám nechat zase vzít zapšklými pesimisty??? Tak to tedy ne! Jsem svá a jak to mají druzí, je jen jejich věc. Kritikou druhé nenapravím a poučováním už vůbec ne, neboť zkušenost je nepřenosná. V posledním článku pana Zelenky, Fejeton na "světlé zítřky" je tolik negace, že jeho postoj k příjemně naladěným lidem naprosto chápu a už jen dodávám, "Kdo chce kam, pomožme mu tam!"
Jarmila Komberec Jakubcová
17.2.2023 21:01
Souhlasím s příspěvkem pana J.Zelenky. Pokud je něčeho moc, je to příliš. Když jsem poprvé navštívila v 90 letech USA, nechápala jsem ten jejich "happy" úsměvy a nucenou pozitivní náladu. To jsem netušila, že za pár let to bude i nás.
Jan Zelenka
17.2.2023 19:35
Článek je smutně pravdivý. I zde, na íčku, je toho nuceného optimismu fůra.
Lenka Kočandrlová
17.2.2023 15:56
Každý je nějaký už od narození.Pesimista,optimista, melancholik,flegmatik,cholerik,sangvinik. Někdo zřejmě cení chrup od rána do večera ve stylu keep smiling,někdo má nasazenou nepřístupnou masku a nechce být nikým otravován. Já se už nedivím ničemu,okolo mne se ale nevyskytuje žádné takové uměle vybuzené, radostně se tvářící individuum,tak jsem klidná.
Soňa Prachfeldová
17.2.2023 09:18
Když mám náladu, tak ji mám. Když ji nemám, tak nemám. Všelijaké poučky jsou prostě všelijaké.
Hana Rypáčková
17.2.2023 08:20
To bych nemusela nazvat toxický pozitivizmus, ale přetvara. Jsem dost free a "tralala", ale emoce pořád mám a projevuji je .
Magda Škodová
17.2.2023 07:21
Hezký článek, přesně vystihuje ta sluníčka v našem životě... Dostala jsem dobrou radu od , teď již bývalé, přítelkyně: Mysli pozitivně, usmívej se na svět, ať lidé vidí, že tě nedokáže nic zlomit! Bylo to zhruba uprostřed roční léčby chemoterapií a já byla ráda, že dojdu sama na WC...
Marie Faldynová
16.2.2023 22:22
Podle mne je rozdíl mezi tím, kdo je radostný a tím, kdo to předstírá, aby sám sebe přesvědčil, jak to zvládá. Já osobně raději povzbudím, než nadávám na okolnosti. Škarohlídství demotivuje.
Dana Divišová
16.2.2023 19:24
Souhlasím s Hanou Řezáčovou, mám ráda lidi pozitivní, ne přehnaně, ale usměvavé, lidi s nadhledem, kteří se dovedou zasmát i sami sobě. Zároveň chápu, že život přináší někdy problémy a tak jsem ráda, když ten problém můžeme společně probrat. Pokud ovšem ten dotyčný chce. Ale ve společnosti neustále negativního člověka se necítím dobře.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA