Ilustrační foto: Ingimage
Toxická pozitivita. S těmi, kteří jsou moc hodní, se žije těžce
16. 2. 2023Málo se směješ! Musíš myslet pozitivně. Všechno dobře dopadne. Raduj se z každého nového dne. Pečuj o svou duši, měj se víc ráda. Když slyšíme taková slova ze všech stran, časem se začnou míjet účinkem. Místo, aby povzbuzovaly, otravují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
16.2.2023 10:13
Mirko, ano, s úsměvem jde všechno líp. Také se raději směju než nadávám. Toxická pozitiva není o tom, že má někdo dobrou náladu, ale o tom, že do ní nutí své okolí bez ohledu na momentální okolnosti. I smutky a trampoty se musí odžít ve smutku a někdy i s nadáváním, aby se mohl dotyčný i nadále upřímně smát. A veřejně okatě předvádí, jak on sám je pozitivní, aby si z něho okolí bralo vzor. Příklad - dokázal by někdo nyní v Turecku říci postiženým rodinám, že mají situaci brát pozitivně? Když mně osobně jedna osoba tři týdny po úmrtí manžela řekla, že musím myslet pozitivně, měla jsem chuť ji zabít.
Jitka Caklová
16.2.2023 10:02
Výstižný článek, napsaný mi přesně na tělo :-) :-) Svojí pozitivitou lezu spoustě lidem na nervy, na tomto portálu obzvláště. Vůbec mi to nevadí, protože to není mojí vinou. K sebepoznání a následné toleranci se přichází v "pekle".
Miloslava Richterová
16.2.2023 09:54
Nemám nic proti Vašemu názoru, proti článku, kdo chce, ať se mračí, já se raději směju nebo alespoň usmívám, nikdo mi nic nevnucuje a já nic nevnucuji ani neradím nikomu, jen vím, že s úsměvem jde všechno líp, škaredého je kolem nás denně dost a těžké období už v životě taky bylo. Krásný den a klidně večer bez ironie za něj poděkuji.
Libuše Křapová
16.2.2023 09:22
Cítím to jako Irena. Osoba hledající ve všem negativa je možná přece jen občas snesitelnější než ta pozitivní.
Nelly Kárníková
16.2.2023 09:22
Jako ve všem všeho moc škodí. Možná už samotné "poučování" a "rady" by měly být "na vyžádání"....
Irena Mertová
16.2.2023 09:15
Asi to chce nějakou tu "zlatou střední" . S někým, kdo na všechno nádává a je hned proti, se také lehce nežije.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA