Ilustrační foto: Pixabay
Mé úžasné kočky
8. 2. 2023"Kočka doma? Nikdy!" To jsem tvrdila tak před třiceti lety. Momentálně tu se mnou bydlí čtyři a na chalupě se staráme o osm "kousků". Co kočka, to příběh, někdy šťastný, jindy se smutným koncem. Zkusím povyprávět o těch prvních dvou, které s námi obývaly byt.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
9.2.2023 09:18
Máme dva kocoura - Mikeše a Ferdu. Ještě nás navštěvuje pár koček ze sousedství. Je nám mezi nimi dobře. Nejraději s námi vysedávají u ohně.
Jarmila Komberec Jakubcová
8.2.2023 23:45
Od dětství jsme měli doma kočičky. Kočka máma bydlela v seně na půdě, protože tam chytala myši. V pokojíčku jsem měla kocourka Felixe a když jsem se vdala s pejskem Bobíkem přišla i kočka-Vločka. To byl velký myšilovec co zdecimoval na chatě celou myší populaci.Druhá kočka Petruška už myši nelovila, jen plyšové. Nyní máme na domečku kocourka Piškota, je to senior 15 let a kočenku Bambulku nalezeneček z chaty.Třetí kočenka Brituška zesnula v loni na Vánoce, To byl takový medvídek šedivý . Na jaře se podívám do útulku a udělám hezký život nějaké kočičce..Bez kočiček by byl život smutný. Kdo by mi ráno bbudil a okamžitě chce snídani..
Irena Mertová
8.2.2023 22:23
Skoro vždy jsme měli doma kočky. I teď mám kocourka. Pro kočky mám slabost.. :-)
Alena Vávrová
8.2.2023 22:12
Také jsem si kočku doma neuměla představit, v rodině byli jen pejsci. No a je to pár měsíců, co jsme si vzali jedno ze tří pohozených, dobrou duší vypiplaných koťátek. Je to černobílý kocourek a už je ho kus a dovede i pěkně zlobit, ale to pomazleníčko s chlupáčkem (tedy, když on chce), to je náramné.
Vladislava Dejmková
8.2.2023 21:13
Kocourek či kočička dokážou člověku hezky “prohřát” život. Náš Tlapík byl před týdnem na kastraci, ale už se vzpamatoval a zase řádí.
Margita Melegova
8.2.2023 21:04
Blizil se vek, kdy jsem si uvedomila ze po 45 letech s pejsky nas opusti i nase krasna nemecka doga a my dva duchodci budeme hledat maly byt misto velkeho domu a kdyz nam syn sdelil ze maji kotatka tak jsme si jedno vyprosili, zadna papirova kocka to nebyla ale byla kouzelna, milovali jsme ji i dalsi dva bezdomovce, kteri vycitili ze jim u nas bude dobre, vsichni se nakazili nejakou kocici nemoci a nase naruc zustala prazdna. Nasla jsem utulek ze ktereho jsme si odvezli kocicku a doma bylo nejakou dobu veselo, ale kocicka mela skrytou nemoc a nastalo dalsi louceni, plakala jsem a manzel se dusoval ze uz nechce ani kanarka, vydrzelo mu to do druheho dne, kdy sahal ze zvyku vedle sebe a necitil zadny kozisek, to uz jsem vedela, ze ve stejnem utulku nabizeji mourovatou kocicku, ktera chce byt jedinackem, slovo dalo slovo a za nejaky den byla nase vlastne nebyla, neznala pohlazeni, skrabala, kousala, neznala zadnou kocici hracku, trvalo dlouho nez vsechno pochopila, do svych sedmi let byla bezdomovkyne a dnes je to nase poteseni, ktere ceka na kazde pohlazeni.
Alena Švancarová
8.2.2023 20:53
Miluji kočičky,chlupatá,předoucí krása musela odejít loni v dubnu,bylo jí 13 a půl roku.Obohatila mi ty dny co jsme spolu žily.At jsem se odkudkoly vracela vždycky jsem se na ni těšila.
Blanka Lazarová
8.2.2023 20:53
Pěkné. Soužití s kočičkou si moc neumím představit, protože máme pejska. Ale určitě je to stejně láskyplné. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA