Ilustrační foto: Ingimage
V červnu vzrostou důchody o další stokoruny. Průměrná penze se poprvé přehoupne přes dvacet tisíc
10. 2. 2023Důchodci si letos opět přilepší. Kvůli vysoké inflaci dojde s velkou pravděpodobností v polovině roku k další mimořádné valorizaci penzí, a to zhruba o 700 až 1000 korun. Průměrná penze by tak poprvé překročila hranici 20 000 korun.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Olga Škopánová
10.2.2023 19:45
Paní Kopecká jak chcete od mladých respekt, když se o nich vyjadřujete způsobem, no řekněme nelichotivým.
Eva Kopecká
10.2.2023 19:28
Když se nezdražovalo, penze zůstávaly stejné. A nikoho nezajímalo, zda důchodci vyžijí a jak. Dneska se důchodci udrobí nějaká ta pětistovka, což je jeden nákup, a všichni křičí, že pořád nemají ti penzisté dost. Někdy mi přijde, jako by ti důchodci vytvářeli ekonomické zákony sami. Místo, aby někteří mladí povinně jako my pracovali, sedí radši u počítače a štvou národ proti té nejstarší generaci. No, když dnešní důchodci byli mladí, chtěla se po nich úcta a poslušnost vůči seniorům. Dneska by senioři uvítali aspoň trochu respektu. Snad nechceme tak moc....
Věra Ježková
10.2.2023 16:52
Moje penze se přes 20 tisíc jistě nepřehoupne. Šla jsem dobrovolně do předčasného důchodu. Vystačím s tím, co dostávám. Rezervu samozřejmě mám.
Jan Ciprys
10.2.2023 15:02
Napsat článek že si důchodci polepší je žvást když se podíváte na inflaci tak by se museli důchody zvednout o 2000 v porovnání s cenami v maloobchodě.A jak čtu vyjádření elektrikáře Stanjury ten bude dělat všechno proto aby to ostrouhal i za cenu změny zákona.
Romana Forchová
10.2.2023 14:23
Ne, určitě si důchodci nepřilepší. Pouze se jim o něco sníží rozdíl mezi tím, co měli a tím, o co je vysoká inflace a drahota obrala. Nazývejte věci pravými jmény, prosím...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA