Ilustrační foto: Ingimage
Žena vysvětluje, muž odchází. Zlobit se kvůli tomu je zbytečné
6. 2. 2023Odchází. Prostě se otočí a jde pryč. Prchá. To je velmi častá strategie mužů při hádce se ženou. Ať už jde o banalitu nebo řešení vážných problémů, mnohé probíhají tak, že žena vysvětluje, argumentuje, hádá se, křičí, pláče. Muž se po chvíli otočí a mizí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
8.2.2023 19:31
Ono je to jak kdy a jak kde. I já mívám prchací nápady. Naposled jsem odešla na Silvestra. Prostě jsem měla blbou náladu a nechtěla jsem vyvolat zbytečný konflikt. Hezky jsem se prošla, vyčistila si hlavu a večer se povedl. Kdybych zůstala doma, pronesla bych nějakou jedovatost a večer by stál za houby. Když vidím, že manžel nemá chuť si povídat, mlčím taky. Je to jistější. Někdy člověk prostě nemá chuť mluvit, něco si řeší sám se sebou. Pamatuji se, že i moji rodiče někdy celé dopoledne spolu nemluvili, maminka vařila, tatínek četl noviny nebo něco vyřizoval, ale byli v pohodě. Povídali si pak u jídla.
Jindřich Berka
8.2.2023 10:25
Paní Caklová opět jste mi nepochopila. Mluvím o způsobu jak dosáhnout toho, aby jsme chápali, co chcete. To není o koši, ale o komunikaci mezi mužem a ženou!!! Pokud se nám něco neřekne něco "po lopatě, tak tomu nepřikládáme žádný význam". Ideální muže neboli správného jsem ještě neviděl. Jindra
Jitka Kozlová
7.2.2023 14:44
Reakce manželů, které se v článku popisují, jsou u nás doma obráceně. Manžel by neustále něco "řešil" a rozebíral, ale mě to už po 45 letech manželství nebaví poslouchat - je to stále totéž, a proto, jakmile se můžu uvolnit z "marné diskuze", mizím k počítači se slovy : musím zkontrolovat banku ....... " To se pak urazí a já mám klid a hlavně ticho.
Jitka Caklová
7.2.2023 13:55
Správný chlap si všimne, že koš na odpadky je plný, nečeká ani na povel, ani na prosbu, prostě ho vynese, čehož si správná žena určitě všimne :-)
Jindřich Berka
7.2.2023 12:33
Prostě my chlapi si chceme s problémy porvat sami někde v klidu o samotě. Ženy to musí s někým rozebrat. Prostě je to tak nastavené. Pokud chcete nějaké vážné téma s mužem rozebrat, tak mu řekněte natvrdo, kdy má čas na rozmluvu a nastiňte mu o čem chcete mluvit. Domluvíte si čas, místo a nemůže cuknout! Nám se vše musí říkat napřímo, "po lopatě". Špatně je: Měl by se vynést koš"?? Správně je: "Prosím Tě vynes koš"!! Jindra
Lenka Kočandrlová
7.2.2023 11:47
Nic takového neznám.My s mužem spolu pořád mluvíme,nikdo se neuráží,že by někdo z nás odcházel - nepamatuji se. Já osobně jsem znala spíš ženy,které se urazily,s manželem/dětmi/spolupracovníky nemluvily,nikdy nevysvětlily,když po jisté době začaly zase mluvit,proč to udělaly.....
Jaroslav Richter
7.2.2023 07:47
I policejní vyšetřovatelé doporučují: "nikdy se nehádejte v kuchyni". Odchod je opravdu to nejrozumnější, co se dá udělat. Navíc objetí by mohlo být později u soudu interpretováno jako sexuální násilí.
Jitka Caklová
7.2.2023 07:28
Dokud toho "ignoranta" bere žena jako trest boží, ta by se měla zamyslet především nad sebou. V opačném případě to platí rovněž.
Marie Faldynová
6.2.2023 20:18
Vztahům mezi lidmi se dřív nevěnovala pozornost. Dneska si člověk leccos přečte - ale když druhý nespolupracuje, moc to nepomůže. Já si chodím povídat s kamarádkami, myslím, že nejsem sama.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA