Ilustrační foto: Pixabay
Glosa na jarní cvrnkání kuliček
6. 2. 2023Slunce nesměle proráží mraky, jaro jako obvykle vítězí nad zimou, takže v březnu už není po sněhu ani památky, občas sprchne, země se otevírá, někteří otužilejší kluci už běhají v kraťasech, já tedy ne, nejsem tak otužilý a mám raději tepláky. Je neděle po obědě a čas právě vyrazit do světa.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Chodorová
8.2.2023 17:37
Tak jsem si s chutí přečetla Tvůj příspěvek, samozřejmě i já hrávala kuličky v Kopeckého sadech v Plzni, což je vlastně za rohem bydliště, kde jsem prožila své dětství i mládí. Skleněnky byly vzácnost a každý si jich považoval. I já. Je to velice příjemné, dostat se zpátky do dětství díky Tvé glose. Děkuji Honzo.
Hana Polednová
8.2.2023 13:24
Jendo, hezký příběh se vzpomínkami na naše kuličkové mládí. Samozřejmě i já jsem měla svůj látkový pytlíček s hliněnými a skleněnek jsem si moc vážila. Někdy už nebyla ani poznat barva, jak byly otlučené. Ty jsem vyndavala jako první a barevné si šetřila. Myslím že tam byly i fialová barva.
Eva Mužíková
7.2.2023 19:34
Velmi hezké vzpomínky, marně si vzpomínám na pravidla. Ale na tu atmosferu která na cvrnkání panovala se zapomenout nedá. Díky Honzo.
Lenka Kočandrlová
7.2.2023 11:56
Měli jsme ZDŠ na nábřeží,u břehu byl písčitý chodník.Tam se odehrávaly veškeré hry,nejen v kuličky,ale i maso ( s nožem) - to hráli velcí kluci deváťáci. Tehdy míval každý školák svůj sáček s kuličkami,největší cenu měly skleněnky,pak kovové a ty hliněné platily nejméně. taky se tam skákal panák,hrálo home... Chodník byl v určité délce plný důlků Z větviček se dělávala malá košťátka,kterými se umetal prostor okolo důlku.Pokřikovalo se : Příroda leží -hra běží ! ,v průběhu hry se nesmělo ometat.My jsme ještě s našimi dětmi cvrnkali,mám kuličky schované dodones.Možná,že je ještě použijeme.
Soňa Prachfeldová
7.2.2023 11:51
Hezké dětské hry, čas malin nezralých. Kuličky jsem také ráda hrála, měla jsem ráda výrazné barvy a skleněnky obzvlášť. Zamilovaná jsem byla už v první třídě do Milana, dokonce jsem ho i přivedla ze školy k nám domů. Dostali jsme oba.
Jana Kollinová
7.2.2023 10:29
Článek mě pohladil po duši a současně mě zabolelo, že ty časy jsou pryč. Hezky to napsala Alena Š. přede mnou.
Marie Ženatová
7.2.2023 10:27
Už je to moc a moc let, když jsem objevila v jednom obchůdku pytlík kuliček. Koupila jsem ho tehdy malým vnoučátkům a všichni jsme byli při cvrnkání nadšeni ♥
Alena Švancarová
6.2.2023 20:31
A my zase říkaly - zahrajem si kulky,pravidelá hra našeho dětství....to byly časy.Hezky jste zavzpomínal a nám všem připomněl.....škoda,že jsem co jsem a holka jsem už byla.
Alena Velková
6.2.2023 19:58
Tuhle jsem pytlík kuliček doma našla v krabici...hezká vzpomínka, dnes už to děti neznají...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA