Ilustrační foto: Pixabay
Glosa na jarní cvrnkání kuliček
6. 2. 2023Slunce nesměle proráží mraky, jaro jako obvykle vítězí nad zimou, takže v březnu už není po sněhu ani památky, občas sprchne, země se otevírá, někteří otužilejší kluci už běhají v kraťasech, já tedy ne, nejsem tak otužilý a mám raději tepláky. Je neděle po obědě a čas právě vyrazit do světa.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marcela Pivcová
6.2.2023 19:01
Vzpomínám také na hru s kuličkami, mezi těmi obyčejnými jsem měla jednu drahocennou skleněnku a dokonce i nějakou kovovou. Ale neuvědomuji si, že bych je zapojila do hry, prohru bych tehdy asi v klidu nezvládla.
Zuzana Pivcová
6.2.2023 15:35
Také jsme cvrnkaly kuličky, a když se mezi obyčejnými objevila dokonce i "sklinka", to pak byla hra jak o život.
Marie Měchurová
6.2.2023 11:21
Jo kuličky, ty patřily neodmyslitelně k našemu dětství. Ráda jsem si zavzpomínala.
Anna Potůčková
6.2.2023 11:21
Ano, takové bylo naše dětství bez mobilů, počítačů a jiných vymožeností dnešní doby. I když hru hráli většinou kluci, tak občas nás holky vzali mezi sebe a dovolili nám hrát také. Myslím co se barev týče, byly kuličky také fialové. Hezká vzpomínková povídka našeho dětství.
Věra Ježková
6.2.2023 07:36
Jendo, milá vzpomínka. Kuličky jsem cvrnkala moc ráda. Říkalo se: „Chceš si zahrát kuličky? Chci. Máš důlek?“
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA