Chios. FOTO: Ingimage
Skyros, Ios, Chios… Málo známé řecké ostrovy jsou nyní dostupnější
9. 2. 2023O řeckých ostrovech platí, že čím jsou menší, krásnější a méně zavalené turisty, tím obtížnější je dostat se na ně. Tedy z pohledu člověka, který touží po přímém leteckém spojení. Něco se však letos v tomto směru mění.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
11.2.2023 14:23
Jako Jarmilka jsem také navštívila Santorini lodí z Kréty. Některé naše CK nabízely dovolenou na Santorini, ale pobyt byl vždy jen se snídaní, a přesto byl dost drahý. Ráda vzpomínám na zájezd na ostrov Thassos. To se letělo do makedonské Kavaly a odtud na Thassos trajektem. To nebyla žádná "Estonia", nýbrž něco jako otevřený nákladní člun, který obstarával spojení ostrova, který byl relativně málo osídlený, s pevninou. Jezdily tudy ženy na nákupy, hlavně v sobotu na trh. Jízdné bylo (v roce 2004) asi 10 eur. Celou cestu provázeli loď rackové.
Vlada Duskova
11.2.2023 10:13
Při cestě na ostrov Syros je zbytečné letět přes Paros. Syros má vlastní letiště. Takže z Atén rovnou na Syros letadlem :)
Jarmila Komberec Jakubcová
9.2.2023 12:27
Líbí se mi ostrov Santorini. Byla jsem tam na jednodenním výletu když jsem pobývala na Krétě. Už z dálky vypadá jako z pohádky. Bílá, modrá a zlatá barva září v moři jako klenot. Jen cesta z přístavu do centra ostrova je poněkud do kopce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA