Hana Řezáčová
29.1.2023 14:54
Myslím si, že i odcházející prezident si zaslouží trochu úcty a ocenění jeho dobrých stránek - byl siná osobnost, chytrý, vzdělaný, s politickým rozhledem, nenechal sebou manipulovat atd. ... Omilostnil pár jedinců, novináři si leckdy jeho kritiku plně zasloužili (co předváděli teď před volbami, to byl neprofesionální děs běs - Zemana na ně :-) ), slušné kontakty se světovými velmocemi by měl mít v popisu práce každý prezident, a Ústava má být napsaná tak, aby v ní nebyly skuliny ... Samozřejmě měl prezident i svoje chyby - tak jako každý ... Já mu přeji klidné roky mezi knihami v kruhu rodiny ... A nový prezident? Většina si ho vybrala, tak uvidíme, třeba příjemně překvapí ...
Jitka Caklová
29.1.2023 14:51
Tomu, kdo se v roce 1948 "právě vrátil z Hradu", také davy tleskaly. A ruku na srdce pod Rudou knížkou, kolik komunistů a jejich přizvukovačů se z toho mělo dobře. Sedmdesáté páté výročí je za dveřmi. Historie se opakuje, tak uvidíme, jak dlouho bude vítězný dav tleskat a jásat.
VANDA Blaškovič
29.1.2023 14:46
Tak já to napravím. Gratuluji panu Babišovi k famóznímu výsledku, za který si může opravdu jen sám svým vystupováním. Češi dokázali, že si je někdo hned tak nekoupí. A poražená menšina? Neberte to jako porážku a nebuďte zklamaní. Petr Pavel je prezident na svém místě, určitě bude pana Babiše a tím i vás, jeho voliče, respektovat. Nalaďte se pozitivně a uvidíte, jak to vám i potažmo celému národu prospěje. A o tom to je, že..
Hana Šimková
29.1.2023 14:38
Dopadlo to tak, jak jsem si přála a jsem moc ráda.
Zuzana Pivcová
29.1.2023 14:23
Češi se nenechali opít rohlíkem namočeným do jedovatého lektvaru......to je o kom?
Pavel Vaněček
29.1.2023 14:17
O poraženém Babišovi se ale v článku nic nepíše. Je snad ten komentář pana Vrby napsán korektně a slušně?
Martin Vrba
29.1.2023 13:58
Zdenko, to ukáže až čas, zda se komentář povedl nebo ne. Já tvrdím jen stále to samé, pokud se budeme urážet a nevážit si normální možnosti a vymoženosti demokracie - kdy se ve společnosti střídají ve vedení státu různé politické proudy a budeme své politické soupeře označovat za nedemokratické, tak to skončí plíživě (ne revolucí) něčím podobným s rokem 1948 - nějakou stranou - nebo koalicí, která se sama jediná prohlásí za jedině správnou vykladačkou pravdy a vizionářkou správné budoucnosti a všech ctností a nectností a oprávněnou vést stát ke "komunismu" - k lepším zítřkům - nějakou státo-stranou, i když se toho názvu bude dále štítit, ale bude to to samé v bleděmodrém - obsah bude velice podobný.
Zdenka Soukupová
29.1.2023 13:35
Martine, komentář se moc nepovedl.
Martin Vrba
29.1.2023 12:46
Pane Vácho, Ještě, že tu máme demokracii a tak vám mohu napsat, že do všeho, co jsem měl a mám já rád, tak vy jste mi právě pozvracel a tak si to já nesmím nechat líbit a nyní si strkám obrazně prst do krku a oplácím vám stejně. Pak kdo rozděluje společnost? Jsou to nejvíce takoví "mírumilovní tondové", kteří se rádoby ohánějí slušností a chybí jim elementární úcta k politickým oponentům a dokonce i k poraženým oponentům a k soupeřům obecně - tak jak to znají sportovci. Tady přece nebyl fašismus, jak to z vašeho líčení skoro vypadá, jen vyhrávali ve svobodných volbách lidé, kteří se zrovna vám nelíbili, ale jiným třeba ano - já to respektoval a slibuji, že to budu dále respektovat. Když vás a vám podobným lidem ta nenávist neopustí, tak to jednoho dne skončí velice špatně. A nedivte, že až stoupne ve společnosti hněv těch dnešních 40%, na 80%, protože jen šedivým příkrovem a politickou korektností - zametáním problémů pod koberec se problémy nevyřeší, že vás pak ten dav smete zcela nedemokraticky? "Kdo seje vítr - sklízí bouři" - "Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá" - "Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá." Tak by to pojmenovala teta Kateřina. Že se starý sprosťáku nestydíte, urážet tady tak velkou část národa a jejich demokraticky zvolené politiky. Nikdo není proti tomu, abyste třeba nyní nasadil svatováclavskou korunu na Pavlovu hlavu a vozil ho ruskou trojkou ve zlatém kočáře po královské cestě Prahou, ale proč ještě stále urážíte politické oponenty? Vždyť vy tady žijete jen z nenávisti a pro nenávist - sám jste to několikrát napsal, že se chcete jen dožít změny prezidenta a pak už po ničem jiném netoužíte - že můžete umřít. Vy se neobáváte, když takto mluvíte, že tím vším vyvoláte jen další nenávist a že všechno může opravdu skončit občanskou válkou? To asi ne - tak jinak - že tu válku můžete prohrát? :)
Irena Mertová
29.1.2023 12:27
Vnímám to stejně, jen doufám, že se dalších voleb dožijeme, ne? :-)