Věra Ježková
29.1.2023 17:47
Taky jsem si myslela, že to volbami skončí. Souhlasím s Ivankou, Hanou Ř. a Janou T. Budu ráda, pokud bude pan Pavel dobrý prezident (ovšem možná jak pro koho).
Daniela Řeřichová
29.1.2023 17:41
Také sdílím naději, že nový prezident bude společnost spojovat a ne rozdělovat. :-)
Jitka Caklová
29.1.2023 17:08
Proč mám pocit, že všechno je něčí plán, od rozbití Rakouska-Uherska, založení Československé republiky, po 31 letech okupace Německem, po 9 letech Sovětským svazem, po 41letech rádoby návrat před rok 1948, 31let za přešlapování na místě rozkradení republiky a nikdy jsme nebyli svobodní. Má teď nad naší krásnou, dál nesvobodnou zemí v srdci Evropy, vlát vlajka NATO? Kam se podělo naše slovanství a láska k vlasti?
Eva Klímová
29.1.2023 16:29
Souhlas , dopadlo to dobře , také doufám v lepší zítřky , jsem optimista .
Marie Měchurová
29.1.2023 16:21
Pane Vácho, děkuju za zhodnocení situace po volbách. Napsal jste to tak, jak to cítím i já. Většina rozhodla, a menšina se s tím bude muset smířit. To je demokracie. Po panu Zemanovi se mi rozhodně nebude stýskat. Za jeden den nám nový prezident ukázal, co je to pokora a slušnost.
Olga Škopánová
29.1.2023 15:48
Pane Vrba myslím, že příliš přeceňujete úlohu medií, lidé nejsou hloupí a dokáží poznat plané sliby, nebetečné chvástání a podlézání všeho druhu.Většina voličů Petra Pavla si uvědomuje, že nezvolili kouzelného dědečka, který plní tři přání. Naopak voliči Babiše byli přesvědčení, že jim zařídí i to na co jako prezident nemá pravomoci. Myslím, že vyhrál po zásluze ten lepší a férovější i když chápu zklamání voličů pana velkouzenáře.
Lenka Kočandrlová
29.1.2023 15:12
Myslím,že mnohým se oči otevřou pozdě, teď se jim líbí pán se zeleným mozkem,který si stále zálibně potahuje knír.Ano,na první pohled vypadá jakože líbivě,tak nějak pohledně.Jen do času - až si oblékne uniformu - prezident je také vrchní velitel ,tak co by si generál svúj obvyklý oděv nevzal - tak se mnozí nebudou stačit divit, jak tu bude najednou všechno jinak, a bohužel ne lepší.
Martin Vrba
29.1.2023 15:11
Paní Blaškovič, ano tak to má být, může tam být i humor i sarkasmus, ale nesnesu, když někdo dělí tu společnost na nedemokratickou a demokratickou a sám se samozřejmě počítá k té správné demokratické. Určitě se oba kandidáti k té demokratické počítali, i když byli v té KSČ, tak to udělám jako u zlomků a tu jejich "krásnou vlastnost" u obou pokrátíme. Ano - také se raduji s vítězi voleb - že vyhrály sdělovací prostředky, které tak ušlechtile dovedly voliče k správné volbě. Rozdíl mezi voliči Babiše a voliči Pavla je v tom, že my - voliči Babiše jsme už věděli, kdo je a voliči Pavla žijí jen v naději, že to bude ten jejich "princ", který jim splní nesplnitelné. Od Babiše - premiéra jsme se dočkali mnohých zlepšení, jako prezident by v tom za současné vlády nemohl už ze zákona pokračovat a jeho popularita by klesla. Od pana Pavla jsme zatím slyšeli jen včerejší slib, že s paní Čaputovou navštíví spolu brzy Ukrajinu. Z toho je jasně vidět, že hodnotově - po duševní stránce s Pavlem nastupuje na Hrad něco krásnějšího, než jen plné žaludky v podhradí domorodců. Tak, až se vám proti tomu žaludek bude bouřit kručením, tak ho přemluvte také k těm vyšším principům mravnosti. A věřte, že i na Hradě se bude servírovat jen tlačena s cibulí, že se i Hrad uskromní. Jo - už se moc těším na nového prezidenta a panu Zemanovi děkuji za jeho práci a přeji mu dobré zdraví.
Jiří Dostal
29.1.2023 15:10
:-) :-) Ach, John Kennedy Toole je též můj autor, beseda jak z něho kradená... :-) :-)
Zuzana Pivcová
29.1.2023 14:59
Myslím, že k pozitivnímu naladění přispívá nebo naopak nepřispívá spíš celková situace ve společnosti, ve státě, než výhra či nevýhra toho kterého kandidáta. Češi dokázali, že si je někdo hned tak nekoupí. A ta poražená menšina jsou kdo? Rusové nebo snad Marťani?
Načíst starší příspěvky