Všechny fotografie: Z archivu Blanky Lazarové
Příběhy starých fotografií: Cesta snů aneb za totáče stopem po Švajcu
28. 1. 2023V našem domě bydlela nějaká Helenka, která mě jako malou vozila v kočárku. Když mi bylo deset, ona už byla slečna na vdávání. Pracovala v hotelu International, kde se do ní zamiloval jeden fotbalista. Za rok byla svatba, Helenka se odstěhovala do Švýcarska a já začala chodit na VŠ v Praze.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
28.1.2023 12:59
Blani, zajímavý článek o tvé odvážné cestě. Já bych neměla odvahu v cizině stopovat, ale doma jsem s kamarádkou stopem jezdila. Ale asi to bylo tím, že jsem nebyla jazykově vybavená. Moji synové tak v r. 1991 projeli celou Velkou Británii.
Blanka Lazarová
28.1.2023 12:10
Vlaďko, ono to je spíš o tom příběhu, než o tom, kde to je. A dá se určitě vydedukovat, kdo je kdo. Helenka, její děti, tchyně, kamarádka blondýnka, pan podnikatel se sklem, jeho manželka, dcera, vnučka a já. Na silnici a v cabrioletu je to taky jasné. Tak snad to koupání - Ponte Brolla. Fotek mám hafo a popis celé cesty by vydal na knihu. Ale o to mi nešlo. Tož tak.
Daniela Řeřichová
28.1.2023 12:05
Blanko, vidím, že jsi vždycky byla odvážná děvčica. Muselo to být úžasné dobrodružství, do kterého já bych se asi nepustila. A Švýcarsko miluji, jeho jezera, hory, ledovce… Jezdívali jsme do Lugana, Bernu, Curychu aj. každý rok jako mastňáci k různým přátelům a oni pak recipročně za námi do Prahy. Fotky mají svůj nezaměnitelný zašlý půvab. :-)
Vlasta Ledlová
28.1.2023 12:04
Blanko díky. Připomněla jsi mi moji cestu stopem po Francii. I mně bylo tehdy 23 let a po skončení studentské brigády v Alpách jsme jely z Grenoblu do Monaca, Nice a dalších měst na jihu Francie a potom zpátky a vlakem domů. Měly jsme sice výhodu, že jsme uměly francouzsky, ale i tak to bylo hodně dobrodružné.
Vladislava Dejmková
28.1.2023 11:45
Zajímavé čteníčko na víkend. Do vinárny U zlatého hada jsem také během studia chodívala, ale o trochu dřív. Já bych se nikdy na takovouto cestu nepustila, na to jsem nikdy neměla. Co takhle popsat trochu fotky, zkoumala jsem, kdo na nich je a kde to je.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA