V novém domově. FOTO: archiv Evy Mužíkové
Proč se nebát stěhování do Domu s pečovatelskou službou
24. 1. 2023Opustit byt a přestěhovat se ve vyšším věku do zařízení pro seniory? Pro někoho to může být nepředstavitelná až krizová životní situace. Moje zkušenost je však zcela opačná. Bylo to jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě. V novém novém domově jsem velmi spokojená.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
24.1.2023 13:58
Takže paní Halátová a paní Škopánová, na profilu mám věk uvedený 78 let. V žádném případě tento příspěvek nebyl míněn jako propagace, ale jestli někomu pomůže v rozhodování budu ráda. Byt patří Magistrátu města Liberec. O tom proč jsem se před dvěma lety rozhodla podat žádost jsem napsala článek /je k nahlédnutí na mém profilu./ Zkrátka, myslela jsem na zadní kolečka, až nebudu tak fit, jiný důvod to nebyl. V bývalém bydlišti jsem byla moc spokojená, což mnozí z íčkařů se kterými se znám osobně dobře vědí. Náklady na bydlení zde činí 3.990,- Kč k tomu 1.000,-Kč elektřina. / dříve celkem cca 10.000,- Kč. Penzi mám slušnou, takže po poplacení obědů a jiných poplatků - pojištění, internet a telefon mi zbývá ještě okolo 10.000,- Kč Jsem zde opravdu moc spokojená a každému kdo o podobném kroku uvažuje nechť je tento příspěvek odrazovým můstkem. Děkuji všem za milá slova, kdo mne osobně zná určitě tento článek o tom," " Jak jde můj život v novém domově " uvítá.
Alena Švancarová
24.1.2023 13:46
Evo máš to v Domově pro seniory moc pěkné..Věřím,že jsi spokojená a závidím Tvé odhodlání ke stěhování.Hodně zdraví a pěkných dalších dní.Sluší Ti to.
Danuše Onderková
24.1.2023 13:40
Milá Bertice, moc ti to přeji. Ty jsi člověk, který se nenudí a stále si hledá nějaké aktivity. Byteček máš pěkný a útulný, důležité je, že se ti tam líbí a článek není vůbec dlouhý. Vždyť jsi nám napsala a popsala všechno důležité. Přeji ti, aby se ti tam stále líbilo a těším se zase na nějaké setkání s tebou...
Vladislava Dejmková
24.1.2023 13:15
Evi, vytušila jsem už z chatu, že se ti v novém bydlení líbí. Je dobře, že jsi nám o tom napsala více a přiložila fotky. dík.
Antonín Nebuželský
24.1.2023 13:01
Asi bude rozdíl mezi"domovem duchodců", nebo seniorů, chcete-li a domovem" s pečovatelskou službou ".
Ten kdo žije v" pečovateláku" je obvykle spokojen, protože v tom bude nepochybně rozdíl.
Ale to většinou lidi vědí.
Miloslava Richterová
24.1.2023 13:01
Přeji Vám hodně zdravíčka a spokojenosti, na terásce i pod ní ať Vám to krásně kvete až do podzimu :-)
Blanka Lazarová
24.1.2023 12:58
Evi, bezva ! Pěkně zdokumentováno i s fotkama. A hlavně, že jsi spokojená. Myslím, že by se mi tam taky líbilo. Tak si to co nejdýl užívejte - myslím s tvým spolubydlícím Kubíčkem. Je úžasnej. :-) :-) :-)
Zuzana Pivcová
24.1.2023 12:52
Myslím, že to není třeba. Kdo by měl zájem o něco podobného, jistě si bližší informace zjistí sám.
Eva Kopecká
24.1.2023 12:52
Paní to vyjde o pět tisíc méně, než bydlení dosavadní. Je to zmíněno v textu.
Fotky jsou pěkné a pokud je člověk pevně rozhodnutý a ubytování i podmínky mu vyhovují, proč se nepřestěhovat.
Je to rozhodně lepší, než ze dne na den zjistit, že mám omezenou hybnost a bude problém si dojít na nákup. Děti daleko a kamarádky mohou být na tom stejně. A pak co s tím.
Mluvila jsem jednou s panem v pečovatelském domě. Rozhodli se se ženou v době, kdy ještě na tom byli zdravotně dobře. Byl velice spokojený. Řekl, že sice mají být menší, než na jaký byli doma zvyklí, ale že je to tam pěkné a pohodlné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA