V novém domově. FOTO: archiv Evy Mužíkové
Proč se nebát stěhování do Domu s pečovatelskou službou
24. 1. 2023Opustit byt a přestěhovat se ve vyšším věku do zařízení pro seniory? Pro někoho to může být nepředstavitelná až krizová životní situace. Moje zkušenost je však zcela opačná. Bylo to jedno z mých nejlepších rozhodnutí v životě. V novém novém domově jsem velmi spokojená.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
24.1.2023 16:18
Evo, článek jsem samozřejmě přečetla až do konce a jsem ráda, že jsi se s námi podělila o Tvé nové bydlení. Už Tě vidím, jak s každým prohodíš slovo, sázíš, pleješ a zaléváš a vydáváš se na procházky po okolí. Moc Ti přeju, aby sis ve zdraví mohla této pohody užívat co nejdéle.
Věra Ježková
24.1.2023 16:16
Evi, měla jsi štěstí; moc ti ho přeju. Asi jsi výjimka potvrzující pravidlo. Já už jsem se taky začala po DS poohlížet. Zajímala by mě praktická stránka: jestli ti se stěhováním někdo pomáhal, jestli jsi prodala byt … Ale to jsou asi moc soukromé otázky. Neumím si totiž představit, že bych na to byla sama. Tak ať se ti tam daří! :-)
Jana Petrickova
24.1.2023 15:57
Evi, mas hezke a levnejsi bydleni, parada :) A rozhodne jsi sem nepsala inzerat na koupi, prodej, projem (ani zadnou propagaci), tak neni potreba ceny uvadet! Stejne to dle meho ma kazdy magistrat jinak. No, hlavne, ze Ti vsichni preji jen krasne chvili a zdravicko! Tak ja se pridavam i s Dorinkou, ktera uz u tebe byla i na vikendovem pobytu a byla mega spokojena. V lete urcite spolu uzijete i terasu :) Uziiiveej, jsi skvela nase partacka a hlidaci Bertice.
Jitka Hašková
24.1.2023 15:39
Ahoj Bertice, jsem moc ráda, že se ti líbí v bydlení v domově seniorů, že tam máš výborné podmínky a užíváš si to. Přeji ti hodně dalších aktivních let.
Elena Valeriánová
24.1.2023 15:32
Milá Bertice, při každém telefonátu s Tebou vyciťuji, že jsi v pohodě a dobré náladě. O Tvém stěhování a zabydlování vím od samého začátku a jsem ráda, že jsi spokojená. Že jsi se nezklamala a dobře rozhodla. Vím, že tento článek není žádná reklama ani propagace, že je to čistě a jen podělení o Tvé vlastní pocity a já Ti za to děkuji. Pokud někoho popostrčí v podobném rozhodnutí, je to záslužné. Už se těším na Tvoje jarní zahradnické nadšení, vím, že se práce nebojíš a určitě strhneš k práci i jiné lidičky. Bylo to dobré rozhodnutí! A já Ti přeji hodně spokojených roků v plném zdraví. Bezva fotky i odmlouvající Kubíček.
Lenka Kočandrlová
24.1.2023 15:27
V takovémto bytě se může žít docela dobře a pohodlně. Chápu,že jste se přestěhovala. Proti domovům důchodců,jak to člověk viděl ve starších filmech,je to nebe a dudy. Já si zatím tedy neumím představit,že bych šla z baráku někam do podobného zařízení....Nevím ani,zda se lidi z vesnice mohou někam do města hlásit a zapsat do takového zařízení. Mně je ale o 10 let míň,zdraví a vše slouží,tak mé srdce po podobném ubytování netouží.
Jan Zelenka
24.1.2023 14:31
Moc pěkné a pohodové, Evo. nevím ale, jestli bych si jako ty zvykl. Zvykl jsem si na svou pracovnu, kde mám pohodu a kde trávím většinu času. To bych v novém bytě mít nemohl. Ale hlavní je, že jsi spokojená a že máš po ruce i potřebné služby.
Vlasta Ledlová
24.1.2023 14:28
Evi pŕeju ti ještě mnoho krásných a spokojených dnů ve tvém novém bytečku.
Marie Faldynová
24.1.2023 13:59
Do Domu s pečovatelskou službou chodím na aktivity pro její obyvatele a také jsem zatím schopna pomáhat těm, kdo to potřebují. Dokud budeme v paneláku s manželem, jsme schopni vše zaplatit, ale jako vdova bych pečovatelský dům uvítala. ˇV tom našem to je pohodlné a článek mne přivedl na myšlenku poptat se, zda by tam nechtěla chodit místní kadeřnice. Třeba by někdo byl rád, že ho obslouží přímo doma.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA