FOTO: archiv Blanky Tabaszové
Místo mého srdce: Saná. Město z perníku
21. 1. 2023Před téměř čtyřiceti lety jsem byla nadšená, když jsem se dozvěděla, že v rámci pomoci rozvojovým zemím – tak se vydělávání deviz státu hezky nazývalo - odlétám pracovat do Saná, jednoho z nejstarších měst na světě, města tajemného a téměř nenavštěvovaného.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
22.1.2023 10:49
Děkuji za krásný článek o městě Saná, které patří i k mým srdečním záležitostem. Jemen jsme s manželem navštívili na konci roku 2003 a byli jsme okouzleni tamější kulturou i jedinečnou architekturou. Kromě Saná, jež jsme nazývali "marcipánovým" městem, jsme se podívali i do dalších míst v Severním a Jižním Jemenu. Všude jsme si připadali jako v jiném, pohádkovém světě. Dnes bychom se už do těchto nádherných míst nepodívali, a tak si je rádi připomínáme prohlížením fotografií z té doby.
Jan Zelenka
22.1.2023 10:35
Na světě je hodně až magických míst. Škoda, že možnosti mám už omezené. Ale Orient jsme si se ženou užívali. Žít bych tam sice nechtěl, ale orientální tržiště, magická poušť, způsob života, to vše je pro Evropana úžasné. Užili jsme si toho hlavně při naší cestě Předním východem.
Olga Škopánová
22.1.2023 08:00
Paní Blanko mluvíte mi z duše i já když se dostanu do arabské země nadšeně nasávám atmosféru orientálního tržiště, obdivuji krásné paláce a jsem uchvácená pouštní krajinou, která je tak odlišná od té naší.
Helena Štěpánková
22.1.2023 07:59
Krásně jste popsala vaši srdeční záležitost. Snad i v této zemi skončí ta nesmyslná válka.
Eva Mužíková
22.1.2023 01:16
Paní Blanko, nádherné vyprávění. Při čtení Vašich řádků jsem si živě představovala život na tržišti, cítila vůni koření, procházela se mezi káděmi s oříšky a plápolajícími barevnými šátky. Škoda že jste článek nedoplnila větším množstvím fotek.
Jaroslava Handlová
22.1.2023 01:03
Pracovní návštěva Jemenu musela být před tamní válkou jistě úžasná. Obávám se, že v současnosti by byl výlet do krásného Saná hodně riskantní.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA