Ilustrační foto: Pixabay
Stařec
23. 1. 2023Je podzim. Údolí Ostravice. Severovýchodní Morava. Beskydy. Na úbočí Lysé Hory je vsazena dřevěná chalupa, která tvoří kolorit zdejší přírody. Na zápraží sedí stařec. Nedávno slavil devadesátku. Požehnaný věk.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
23.1.2023 12:59
Jindro, moc pěkný životní příběh. Na Lysou horu mám hezké vzpomínky. Ve třiceti jsem šel z Prahy pěšky na Slovensko a chtěl jsem se vyspat na Lysé hoře. Jenže před svahem byla usedlost a tam lidé, kteří cosi slavili. Zavolali na mě - tremp, poď sa napiť. na Lysou horu jsem ten večer nedošel. Přaspal jsem v salaši v lese.
Daniela Řeřichová
23.1.2023 10:36
Nádherně napsané. Bez velkých slov a gest, s pokorou a smířením, děkuji.
Hana Ederová
23.1.2023 10:34
Moc hezký příběh. Je zasazen do prostředí, které miluju. Ostravice je má srdeční záležitost. Kdysi jsem tam pracovala v Ústavu sociální péče pro mentálně postiženou mládež. Těžká dřina, ale úžasný kolektiv lidí, na který do dnešního dne vzpomínám. Chodíváme se pod bývalý Ústav projít. Dnes jej už pomalu bourají a mi je to líto. Jakoby s těma budovama odcházelo i kousek mě. Tak to místo mám uloženo v srdíčku. Takže moc děkuju za hezký článek!!!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA