Ilustrační foto: Pixabay
Případů klíšťové encefalitidy v loňském roce přibylo, nejvíce na jihu Čech
17. 1. 2023Od ledna do listopadu l2022 zaznamenal Státní zdravotní ústav (SZÚ) v České republice celkem 665 případů klíšťové encefalitidy, což je o 100 případů více než předchozí rok. Nejvíce nakažených bylo v Jihočeském kraji, kde bylo nahlášeno celkem 126 případů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
18.1.2023 19:20
Mám již několik dávek, naposledy přeočkování vloni v květnu. Jsem hodně v lese od jara do podzimu a na zahradě, proto jsem volila očkování.
Helena Přibilová
18.1.2023 19:04
Také jsme s manželem očkovaní, protože často chodíme na vycházky do přírody.
Alena Tollarová
18.1.2023 12:49
Původně se mi do očkování moc nechtělo, ale loni jsem se nakonec očkovat dala. V únoru půjdu na třetí dávku. Fakt je, že po prodělané nemoci Guillan Barée Syndrom a neuroborelioze mě představa klíšťové encefalitity vůbec neláká :(
Margita Melegova
17.1.2023 21:45
Jsem ockovana, preockovani bude az v roce 2025, dnes se da kliste chytit i v mestskem parku, ani jsem nemusela na travnik, kdysi nevidana vec dnes skutecnost.
Martina Růžičková
17.1.2023 20:53
Často se toulám po lese, takže jsem také očkovaná. Zrovna se chystám objednat na přeočkování. Je dobře možnost očkování lidem připomínat. Klíště se dá chytit nejen v lese, ale i v parku nebo na zahrádce.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA