FOTO: autorka
Osvěta s doteky naděje
18. 1. 2023
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Marková
28.1.2023 10:26
Evi Mužíková já na tom mám malou zásluhu. Akce organizuje, paní Renata Moravcová. Sama ztratila zrak v dospělosti, podstoupila několik transplantací. Organizuje různé akce na kterých se předvádí život nevidomých, včetně kavárny ve tmě. Aby toho nebylo málo podílí se na organizaci různých zájezdu a pobytových výletů pro zdravotně postižené a seniory z Dobrušky. Musím se zmínit ještě o jedné její činnosti, chodí nakupovat ač sama nevidomá , babičkám z jejího okolí. Jestli si někdo zaslouží obdiv je to ona. Já jen jdu když zavolá jedeme tam nebo onam.
Růžena Marková
28.1.2023 10:26
Evi Mužíková já na tom mám malou zásluhu. Akce organizuje, paní Renata Moravcová. Sama ztratila zrak v dospělosti, podstoupila několik transplantací. Organizuje různé akce na kterých se předvádí život nevidomých, včetně kavárny ve tmě. Aby toho nebylo málo podílí se na organizaci různých zájezdu a pobytových výletů pro zdravotně postižené a seniory z Dobrušky. Musím se zmínit ještě o jedné její činnosti, chodí nakupovat ač sama nevidomá , babičkám z jejího okolí. Jestli si někdo zaslouží obdiv je to ona. Já jen jdu když zavolá jedeme tam nebo onam.
Jana Šenbergerová
21.1.2023 22:47
Záslužná činnost. Zrakově postižených je docela hodně, proto je dobré, když se vidoucí doví co nejvíce o jejich životě. Co známe, dovedeme lépe pochopit.
Daniela Řeřichová
19.1.2023 13:59
Děkuji za sdílení vašich smysluplných a užitečných aktivit a přeji hodně radosti ze zpětné vazby u dětí. Dcera pracovala v domově pro nevidomé Palata a mezi lidmi se zrakovým postižením máme mnoho přátel. Je důležité porozumět jejich potřebám. K tomu slouží např. Kavárna POTMĚ a podobné projekty.
Soňa Prachfeldová
19.1.2023 11:57
Růženko, to je moc zajímavá činnost a určitě tě i naplňuje. Přeji ti pevné zdraví a fandím.
Ludmila Černá
18.1.2023 16:04
Smekám. Je dobře, že s dětmi o nevidomých mluvíte. My co vidíme nemáme představu, jaké to je. Na psaní s námi kdysi chodila nevidomá dívčina. Překvapilo mě, že pro ni jsou ve městě velkým nebezpečím pobíhající malé děti a psi. A větve, co rostou přes plot na chodník.
Zuzana Pivcová
18.1.2023 15:39
Určitě to vede k zlepšení přístupu zdravých dětí k nevidomým. Děti snadno přebírají postoje dospělých, když jim vysvětlí, jak je to pro nevidomé nesnadné a jak jsou vlastně stateční, hned se chovají lépe a najednou chtějí i samy pomáhat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA