Ilustrační foto: Ingimage
Dokonalá šedesátnice? Neexistuje. Kdo se s tím nesmíří, utrápí se
10. 1. 2023Kdyby se žena vyššího věku v současné době začala striktně řídit radami, které se na ní valí ze všech stran, zemřela by do měsíce. Hladem, fyzickým vysílením, psychickým vyčerpáním, depresí ze svého selhání. Z toho, že nedokáže být dokonalá šedesátnice.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
14.1.2023 14:40
No,já si tedy představuji Boha ,kdyby nějaký byl,zcela jinak,než to,do čeho hypoteticky šlápne pí. J.C. Ha,ha,ha.
Jitka Caklová
12.1.2023 20:29
17:26 krásná připomínka :-) Každý jsme nějaký, každý žijeme v nějakém prostředí a každý jsme jen malinkým kouskem Vesmíru. To ale pro každého nemusí znamenat, že nemůže mít potřebu, třebas i víc o sobě mluvit. Zrovna před chvílí jsem na toto téma slyšela krásný bonmot, který beru i za svůj: "Jojo, vždy když šlápnu do hovna, tak si řeknu: "A to je Bůh"." :-) :-) :-)
Jiří Dostal
12.1.2023 17:26
:-) :-) Krásná připomínka, ono RVHP, jenom si nejsem jist, jestli na naše dnešní časy nepasuje líp než na minulé a není protistátní - Rozum Vyvezu Hovno Přivezu. :-) Jako kluk jsem byl poslíček ponejvíc pro starší lidi, matčin kšeft, místní knihovna, otcovi zahrádkáři. Bavilo mě ty lidi poslouchat a nechával do sebe šťouchat jejich všetečností, někteří mi přišli protivní i oškliví, jiní pěkní až krásní, vzácně až nesmrtelní, žil jsem představou, že umřou až po mně. Vyrostl jsem z toho, všichni ti lidi už jsou dávno pryč, už jako školáci si zvykali na smrt spolužáků, s vlastní dospělostí začali vnímat i pozoruhodnost vlastních rodičů, a to naši byli jako pes a kočka s všelijakými hrátkami. Stačilo pak přikládat k lidskému životu mustr sedmi smrtelných hříchů (pýcha, hněv, závist, lakomství, lenost, nestřídmost, nemravnost) a člověk měl co dělat, aby i bez religiózního horlení pěstoval dokonalost světa, jak ho třeba i po svém prožívá a ctí. :-) Jak říká kterási postava hry Oscara Wildea "chceme-li se zbavit své vášně, nezbývá nám než jí propadnout", čímž se taky zvedá varovný prst před dokonalostí jen domnělou a nepravou... :-)
Alena Velková
12.1.2023 15:59
Myslím, že je článek psán s nadsázkou. Rozhodně nás nenabádá, abychom o sebe nedbaly a chodily v důchodkách s RVHP taškou na nákup, ale s humorem upozorňuje na to, abychom nevěřily každé blbosti, kterou kdejaký samozvaný odborník na netu napíše :-))
Zuzana Pivcová
12.1.2023 15:51
Ale samozřejmě, že je mi to jedno, jak se některá upravuje a prezentuje. Dříve mě těšilo, když mě třeba při vydávání slevové jízdenky na pražskou MHD považovali za takovou, která nemá ještě na slevu nárok. A jako napsala kdysi Adina Mandlová: Dnes už se tomu směji. A tím končím, protože jsem jen malinký kousek Vesmíru bez potřeby o sobě víc mluvit.
Jiří Dostal
12.1.2023 07:51
:-) :-) Na počátku bylo slovo - Dokonalá; jeden se pak baví tím, jak debatu kroutí ten maximalistický atribut, který nefunguje ani jako ideál, ani jako vymezení stavu, s jehož bezbřehostí to ani nejde. A to nám paní Genevieve předvedla vkusnou neřest... :-) :-)
Jitka Caklová
12.1.2023 07:12
Ještě dodám, že je úplně jedno, zda žena vypadá mladistvěji díky přírodě, nebo díky snaze vypadat mladistvěji. Já jen vím, že díky skloubení přírody, s péčí o své tělo na svých 74 nevypadám, nic mě nebolí, léky žádné neberu, cítím se ve svém těle dobře a je mi naprosto jedno, zda jsem pro některé, většinou ženy, "jájínek". Já jsem hlavně sama sebou.
Jitka Caklová
11.1.2023 23:17
Zuzko a v tom to je. Mně je úplně jedno, že se některé starší dámy, které nebyly obdařeny přírodou, upravují a snaží se chovat tak, aby vypadaly mladistvější. Nevidím na tom nic špatného a navíc si myslím, že je to jejich věc. Určitě pro sebe dělají víc, než ty, kterým stačí vypadat podle kýmsi určených tabulek uspořádaných podle věku. Ale rozhodně Ti Tvůj názor, mým odlišným názorem, nevyvracím.
Ludmila Černá
11.1.2023 20:56
Jojo, reklama na mladost, té je všude hodně, protože je nutné prodávat. A ženy 50+ jsou potencionální zákaznice. Mládí pryč, někdy i manžel a do důchodu daleko. K tomu přechod, potíže zdravotní i psychické...Já v tu dobu měla dítě školou povinné a tohle naštěstí šlo dost mimo mě. Protože nebyl čas. Když jsem řekla kadeřnici, že už se nechci barvit, že mě to nebaví, to bylo řečí. Tak jsem šla jinam, protože je podle mě lepší být šedivá než blbě obarvená. Vnoučatům a pravnučce je fuk, jaké mám břicho a kolik mám vrásek. Hlavně když jdu s nimi na koupaliště , uvařím to co mají rády a nebo jim čtu před spaním pohádku. Moje nejstarší dcera už je na tom hůř. Tyhle blbosti čte a občas jim podlehne. Je totiž 50+.
Zuzana Pivcová
11.1.2023 19:35
Vyjádření "Přesvědčovat okolí o své přirozené mladistvosti" jsem, Jitko, jako reakci na tento článek napsala v tom smyslu, že se některé upravené dámy snaží chovat, jako by jejich možná trochu mladistvější vzhled byl dílem přírody, i když to tak není. Zatímco kdo přirozeně mladistvější je, nepotřebuje o tom nikoho přesvědčovat, protože to se pozná. Neznamená to být naráz bez vrásek nebo bez tuku na břiše.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA