Ilustrační foto: Pixabay
Babinec, nebo lásky naše bývalé
7. 1. 2023Každé pondělí se scházíme v malé kavárničce, kde už s námi počítají a vymezí nám hezké místo u okna. Scházíme se babky věkovité a tlacháme. Neříkáme si ovšem babky, a protože se známe už dlouho, říkáme si děvčata, nebo někdy dokonce holky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
10.1.2023 21:21
Také si myslím, že paní Hanka vybrala to pravé téma. A jestli si k příběhům přidá něco aby byly čtivější - proč ne? Já bych asi neuměla víc, než převyprávět co jsem zažila, ale vzpomínání není soudní protokol, aby tam záleželo pouze na skutečnosti jak se udála :-)
Jitka Caklová
9.1.2023 12:45
Také žiji v čase "Ženy a módy, Prama" a jak se znám, tak bych na babinci s tímto tématem byla jako paní vpravo od řečnice, z důvodu, který jsem napsala níže v 06:23 a 06:48 :-). Ale proti gustu žádný dišputát :-) :-)
Margita Melegova
9.1.2023 09:45
Mate pravdu, asi porad ziju v case ,,Prakticke zeny, Dorky, Burdy,, ale tim jsem se Vas ani nikoho jineho nechtela dotknout.
Hana Šimková
9.1.2023 09:19
Paní Melegová, já si myslím, že kuchařský a všeumělecký babinec už tu byl. Ano, vzpomínky už třeba nejsou přesné, ale myslím, že to ničemu nevadí. Přece láska je láska i když už jenom ve vzpomínání. O vaření se už píše všude a nemusíme se o něm ještě bavit.
Margita Melegova
8.1.2023 21:14
Cteni mne pobavilo ale jestli mohu napsat pravdu tak bych dala prednost kucharskemu a vseumelemu babinci, duvod vzpominky se s vekem prikrasluji nebo zvelicuji, ale pravdou je ze jsou potesujici vzpominkou ve stari.
Jarmila Komberec Jakubcová
8.1.2023 11:24
Zajímavé povídání. Ráda jsem si článek přečetla. Díky Hani.
Jana Kollinová
8.1.2023 10:35
Ráda jsem si povídání přečetla a moc se mi líbí nápad vyprávění na střídačku a pouze na pozitivní téma. Těším se na příběh další vypravěčky vašeho babince.
Hana Rypáčková
8.1.2023 08:53
Babinec je babinec. Málokdo se ale takhle rozpovídá.. Nesnáším drbání přeživších manželů, nám vdovám to přijde divné. Známe je jako šviháky a co dělají doma vědět nechceme. Vzpomínání začíná být v kurzu.
Jitka Caklová
8.1.2023 06:48
Sice jsem napsala "k mé lítosti", ale spíš by mi bylo líto těch, které by moje nudné vyprávění musely poslouchat :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA