Ilustrační foto: Pixabay
Goblin mode. Výraz zvolený slovem roku vypovídá o stavu společnosti
4. 1. 2023Líný, znuděný, požitkářský, sobecký, lajdácký. Těmito různými formami se dá přeložit výraz goblin mode, který byl vyhlášen slovem loňského roku. Na anketě o nejzajímavější a nejpoužívanější výraz se podílí stovky tisíc lidí z anglicky hovořících zemí celého světa.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
6.1.2023 16:11
Tohle zatahování cizích slov,a hlavně zbytečných cizích slov do našeho krásného jazyka,se mi vůbec nelíbí !!!
Helena Záchová
5.1.2023 18:00
Nevím, co to je, ani to nechci vědět. Angličtinu místo krásných českých výrazů nenávidím. považuji ji za naprosto primitivní jazyk.
Jindřich Berka
5.1.2023 08:19
Jako učitel, který učí pár hodin, sleduji jak se zaplevelila naše krásná čeština anglicismy. Nezkracuji si to. V našem jazyce je hodně krásných slov. Řeč je různorodější a květnatější . V angličtině má třeba jedno slovo deset významů. Nevím, co je to za módu přejímat cizí slova, když se to dá říct hezky česky.
Jana Šenbergerová
4.1.2023 19:23
Když lenoším, tak lenoším a žádné módy mě nezajímají, natož plynové osvětlení v době energetické krize, když je společnost v dezolátním stavu. :-( Článek mě zaujal, neměla jsem ani ponětí o tom, čím se vědci také zabývají, když nám všem teče do bot.
Lenka Kočandrlová
4.1.2023 14:48
Společnosti,které se začnou věnovat naprosto okrajovým,zbytečným výzkumům,jsou odsouzeny k zániku. Co nám/jim to asi přinese do života???
Taťana Veselá
4.1.2023 14:20
To se clovek dozvida veci :-O Jste skvela redakce!! Jen skoda, ze clovek nemuze reagovat primo na ruzne nazory. Je mozna zmena? ;-)
Zdenka Soukupová
4.1.2023 14:04
Díky za info, zase jsem kousek víc in. Zeptám se dětí, nebo radši vnoučat, jestli ta slova taky znají.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA