Ilustrační foto: Pixabay
O Závisti
1. 1. 2023Když si tak čtu komentáře různých článků (kdekoliv), dýchne na mne vždy jedovatý dech závisti. Neboť lidé jsou od přírody bohužel takoví. Závidí se všechno a všem bez rozdílu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
2.1.2023 08:57
Marně přemýšlím, co bych asi tak mohla komukoliv závidět, když jsem se svým životem, kterého jsem sama tvůrcem, naprosto spokojená.
Jarmila Komberec Jakubcová
2.1.2023 08:37
Závist patří mezi běžné lidské vlastnosti a ruku na srdce, kdo z nás jednou něco nezáviděl. Závist asi s námi zůstane i v Novém roce 2023. Jinak velmi dobře napsaný článek.
Jana Šenbergerová
1.1.2023 23:53
Myslím, že zlá závist nepatří mezi mé vlastnosti. Pokud závidím, pak jen upřímně přejícně. :-)
Jana Šenbergerová
Myslím, že zlá závist nepatří mezi mé vlastnosti. Pokud závidím, pak jen upřímně přejícně. :-)
Jana Šenbergerová
Soňa Prachfeldová
1.1.2023 19:25
Někdy jsem slyšela, když někdo říká, to ti závidím, ale nebylo to míněno nějak zle. Naopak třeba přijde chuť pustit se do něčeho podobného, pokud je píle a talent. Ale to je asi něco jiného, než ta zlá závist. Závist jsem nepocítila, ani sama na sobě, ani vůči druhým, co nemám, to nepotřebuji a ani nechci. A když se chce někdo užírat ...
Marcela Pivcová
1.1.2023 19:19
K čemu by mi závist pomohla? K trápení, že nemám více financí třeba na krásný byt, cestování... že nejsem tak šikovná, abych byla obdivována... lépe je mít kolem sebe dobré přátele, kteří by mi dokázali pomoci, třeba i dobrým slovem, lépe je umět se radovat i z maličkostí.
VANDA Blaškovič
1.1.2023 18:52
Závist? Je možné, že se zde projevuje počtem hvězdiček třeba k článku? Má s tím někdo zkušenost?
Hana Řezáčová
1.1.2023 18:39
Mně tato vlastnost minula, závidět neumím, a také žádného závistivce neznám ... Mám štěstí nebo normálních lidí je většina? Myslím, že to druhé bude pravda ...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA