Ilustrační foto: Pixabay
O Závisti
1. 1. 2023Když si tak čtu komentáře různých článků (kdekoliv), dýchne na mne vždy jedovatý dech závisti. Neboť lidé jsou od přírody bohužel takoví. Závidí se všechno a všem bez rozdílu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
1.1.2023 15:36
Závist je v článku charakterizována dobře, ale nemohu souhlasit s tím, že je, podle autorky, všude. Většina lidí je normální.
Miloslava Richterová
1.1.2023 14:20
Tohle téma jde mimo mne a ani si nemyslím, že bych byla nějaká výjimka, prostě normální je nezávidět :-)
Jana Kollinová
1.1.2023 12:04
Závist patří mezi lidské emoce a ti co nikdy nikomu nic nezáviděli budou spíše výjimkou. Závist má mnoho podob a její letmý dotek v průběhu života pocítil asi každý, jen si to nedokázal jako nepřejícnost definovat. Jano, Vámi zmíněný závistivec škodí sobě i svému okolí! Podle mě může mít tato emoce i pozitivní dopad v podobě aktivování vlastních schopností k dosažení obdobného úspěchu, jakým je obdařen předmět závisti. Píši za sebe! Mnohokrát jsem obdiv nad úspěchem někoho ve svém okolí s úsměvem komentovala: "Jsem celá špičatá od závisti" bez jakýchkoliv negativních emocí. :-)
Věra Lišková
1.1.2023 11:14
Ne, že bych neměla žádné chyby, mám jich spoustu, ale závist mne zas tak netrápí. Vždyť si stačí připustit, že nic nezískáme zadarmo. Alespoň u mne to tak vždy bylo, za vše jsem tvrdě zaplatila a nemyslím tím jen peníze. Ano, mince má dvě strany, a tu druhou závistivec nevidí.
Naděžda Špásová
1.1.2023 10:33
Závist je tu s námi od neandrtálců a bude dál a nikdo s tím nic neudělá. Jsou mezi námi i takoví, co závidí druhému i nos mezi očima. Pomůže jen to, se závistivcům vyhnout velkým obloukem. Hezký rok 2023 všem hodným lidem.
Jitka Caklová
1.1.2023 10:29
Člověku, který nezávidí, není třeba přát, aby se mu paní Závist vyhýbala, neboť k takovému člověku paní Závist cestu nenajde ♥
Taťana Veselá
1.1.2023 09:13
Když se mluví o závisti, vždycky si vzpomenu na paní Bohdalovou v pohádce Nesmrtelná teta, která hrála Závist a říkala: "Jenom já, závist jsem věčná..."
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA