Ilustrační foto: Pixabay
Podvodníci na inzerát
29. 12. 2022Ne, nehledám podvodníky, naopak, šejdíři vyhledávají mě. Kdo prodával po internetu, ví, jaká úskalí to obnáší, na co si dát pozor, ale vynalézavost a drzost nekorektních podnikavců nezná mezí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladislava Dejmková
31.12.2022 07:44
Ano, je nejen u nákupů či prodejů pŕes internet je třeba mít oči otevřené a pŕemýšlet. Na internetu nakupuji často, ale pokud je mi nabídka podezřelá, radši rychle vycouvám. Špatná čeština se už tolik neobjevuje, ale nejrůznější podezřelé požadavky jsou časté.
Dana Divišová
30.12.2022 21:00
U nákupů jsem se s podvodem nesetkala. Ale moje kamarádka prodává občas před sbazar a už kolikrát ji přišla podobná odpověď zřejmě se špatným českým překladem. Jí to vždycky naštve a pošle je do pr.....pěkně od plic.
Soňa Prachfeldová
30.12.2022 16:26
Je tolik nedůvěryhodných šejdířů, nedat se oklamat . Objednávám, pokud ano, jen u velkých zavedených firem. Od neznámého nikdy.
Miluše Hasenohrlová
29.12.2022 21:29
Také jsem se už setkala s takovými podvodníky. Jelikož inzeruji na Bazoši i Sbazaru. Většinou píší s hrubkami, neumí pořádně psát česky. Jejich triky většinou poznám. Člověk musí být velice obezřetný, aby nepřišel o peníze. Ne vždy inzerenti jednají poctivě. Šmejdi jsou prostě všude.
Jarmila Komberec Jakubcová
29.12.2022 21:26
Paní Jano děkuji za informaci, byla jste na štěstí obezřetná a tak podvodníci neměli šanci. V době covidu jsem občas nakupovala různé zboží na e-schopech, ale vždy bez problémů.
Naděžda Špásová
29.12.2022 14:24
Jano, díky za info. Dcera takhle před nedávnem nabízela na internetu moje dva svetry. Ta firma má dokonce v TV reklamu. Chvíli na to dceři přišlo strašně mailů a mně taky. Já se v tom moc neorientuju, ale dcera naštěstí jo. Dneska si člověk musí pomalu dát pozor i na pozdrav. Je to hnusná doba. Přeji ti do nového roku zdraví a štěstí a pejskovi taky. :-)
Alena Velková
29.12.2022 10:58
Štěstí, že jste byla tak opatrná. Spousta lidí takhle naletí. Je to hrůza...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA