Dětské Vánoce
Ilustrační foto: Pexels

Dětské Vánoce

15. 12. 2022

Mé vzpomínky odstartoval kratičký dialog s malou vnučkou. „Co bys chtěla, aby ti Ježíšek přinesl? – „Svítící tkaničky do bot.“ Tohle stačilo ke spuštění pramínku vzpomínek. Není to vodopád, ale vy mě jistě doplníte o vlastní zážitky.

Můj příběh Soutěž: Vánoce mého mládí vzpomínky
Hodnocení:
(4.7 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
emička rychla
Hele kapříka děláme jenom prostě smaženého. Používáme nějakou dobu kvalitní titanové nádobí od zgastro .cz a tak potom jakmile je hotovo tak ho ještě dáme na chviličku do trouby.. já aspoň dokořením polévku a je jistota že bude teplý ve všech částech.
emička rychla
S dětmi mě moc baví trávit o Vánocích čas. Jednak je vezmu čas od času do kuchyně, druhak si užívám jak jsou roztomilé. Líbí se vánoční čas i manželovi, a to je důležité. Má rád kapra.
Ludmila Černá
Krásné vzpomínky poutavě zpracované. Děkuji. Zaujala mě představa Ježíška. Nevím kolik mi bylo, možná 4 roky a asi jsem děsně otravovala, chtěla jsem vidět Ježíška. Tenkrát to u nás bylo tak, že stromeček se objevil až po večeři a po zazvonění. Neboť i ten nosil Ježíšek. Tohle bylo před večeří. Asi nejstarší sestra mi pootevřela dveře do obýváku a tam to vonělo jehličím, krásně něžně svítilo a ... Od té doby jsem věděla, že Ježíšek není vidět, ale voní jehličím, trošinku cinká a nádherně vánočně svítí.
Marie Ženatová
Díky moc za hezké vyprávění *
Soňa Prachfeldová
Moc krásné. A jak jsou ty vzpomínky podobné u nás , starší generace. Skromné vánoce a přece, tolik těšení z dárečků. A ruce našich maminek toho uměly vykouzlit! Kdysi tu žili svorně Čěši s Němci. Většina těch i těch, byli dobří lidé. A přesto válka přivedla tolik lidí do neštěstí a zoufalství. A jak drancovali příslušníci ksč a obsazovali nejhezčí domy a bourali kapličky. Přeji vám pane Oldřichu krásné vánoce a třeba přijde i Ježíšek ...
Martina Růžičková
Bylo potěšením vaše vzpomínání číst. Díky :-)
Věra Lišková
Nemám takový talent, ale pokusím se zavzpomínat. Podle tradice v rodině i stromeček nosil Ježíšek. Tatínek se po večeři vytratil a pak se ozval zvoneček a zvolání : " Byl tady Ježíšek a něco vám přinesl. podívejte se. " A to naše překvapení, v obýváku stál nazdobený stromeček a pod ním dárky. Jenže nastal rok, kdy už jsme měly se sestrou podezření, jak je to s Ježíškem doopravdy. Chtěly mít jistotu a tatínka v roli Ježíška odhalit. Hlídkovaly jsme jedna v ložnici, druhá v obýváku a kuchyni. Ježíška se stromečkem jsme stejně propásly, přinesl jej do podkrovního pokoje, kde se v zimě netopilo. Byla jsem trochu nevděčné, zvědavé dítě. Babičky jsem se ptala, proč má zlatou bavlnku v košíku se šitím a stejnou jsou pověšené ozdoby na stromečku.
Antonín Nebuželský
Pěkné. Díky
Margita Melegova
Uprimna gratulace, posilam pomyslnou kytici i za poutave vypraveni.
Blanka Lazarová
Pane Oldřichu, gratuluji. Máte můj obdiv a velké uznání.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%