Ilustrační foto: Pexels
Dětské Vánoce
15. 12. 2022Mé vzpomínky odstartoval kratičký dialog s malou vnučkou. „Co bys chtěla, aby ti Ježíšek přinesl? – „Svítící tkaničky do bot.“ Tohle stačilo ke spuštění pramínku vzpomínek. Není to vodopád, ale vy mě jistě doplníte o vlastní zážitky.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
15.12.2022 19:58
Moc vám všem děkuji, krásně mě chválíte, musel jsem si to teď přečíst... A přijel jsem večer z Prahy, kde byla v Karolinu promoce. Byl jsem tam nejstarší absolvent, tím to bylo zajímavější. Gratulovat mi nepřišli rodiče, nýbrž hlavně moje děti a jejich děti :-)
Jana Jurečková
15.12.2022 14:46
Krásné a milé vyprávění. Já si vzpomínám na jeden příběh z dětství. Jezdili jsme k tetě, která měla 5 dětí. Popřáli jsme krásné Vánoce, ale stromeček jsme nenašli. No, páni, byl ukryt v ložnici, ozdobený a vysoký až na strop. Teta nám vysvětlila, že se tam netopí a on vydrží dlouho čerstvý. A tak jsme se tam odebrali a zpívali koledy, drželi se za ruce a bylo nám hezky. Všichni jsme dospěli měly rodiny, svůj život. Jen letos tam chybí Pavlínka. Díky nemoci už spí někde v nebi... A tak vzpomínám na dětství, na štěstí a zapaluji svíčku pro Pavlínku.
Jarmila Komberec Jakubcová
15.12.2022 11:34
Pane Oldřichu. Velmi hezký a kvalitní článek. Znovu jsem se s ním vrátila do dob a časů minulých. Je to takové příjemné navození vánoční atmosféry. Děkuji a máte u mně 10hv.
Daniela Řeřichová
15.12.2022 11:04
Pane Čepelko, Vy máte mimořádný vypravěčský dar. Moje filmařské srdce plesá, představuji si scény úplně živě. Děkuji za příběh o lidské pospolitosti (Týfovi). Nezáleží na režimu, na národnosti či vzdělání. Je jenom na nás, jak fungujeme k sobě navzájem. A Vaše poslední dvě věty mě dojaly.
Libuše Křapová
15.12.2022 09:28
Oldo, vždycky jen a jen Ježíšek, jestli miminko nevím, ale musí být tak veliký, aby mohl nosit dárky :-) viz má poslední pohádka :-)
Alena Velková
15.12.2022 09:18
Já vím, že je Ježíšek imaginární bytost, ale přeci jenom v koutku duše ve mě hlodá pocit, že je to miminko :-))
Blanka Lazarová
15.12.2022 09:05
Oldřichu omlouvám se za tykání, nějak to neberu podle věku, ale podle sympatií nebo podle toho, že už se tak trochu známe. Naskakuje mi to samo asi taky proto, že jsem celý život mezi sportovci. Dík.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA