Já vydržím víc! Pobyt v sauně nemá být sport a soutěžení
Ilustrační foto: Ingimage

Já vydržím víc! Pobyt v sauně nemá být sport a soutěžení

5. 12. 2022

Čím dál více Čechů do svého života zařazuje pobyt v sauně. Potíž je v tom, že jsou mezi nimi i kardiaci, lidé s vysokým krevním tlakem a cholesterolem. Někdo si ve snaze upevnit zdraví zadělává na problémy.

zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Normální saunování je skutečně jen pro zdravé. Nic pro mne. Něco jiného ke infra sauna. Ta byla moc příjemná.
Lenka Kočandrlová
Kdysi jsem několikrát zkusila jít do sauny a skončilo to mým dušením a nevolností. To není nic pro mne.
Dušan Brabec
K tomuto příspěvku dodávám své zkušenosti. Bylo mně 70 let a výhradně do pravé finské sauny, tj. teplota cca 95 stupňů, chodím přes 40 let alespoň 1x za dva měsíce, někdy však i 4x do měsíce. Mám rád jen takové sauny, kde je vyřešen průtokový ochlazovací bazén s teplotou vody maximálně 10 stupňů. Délka pobytu v sauně je opravdu závislá na tělesném pocitu a znalosti svého těla - v posledních letech se saunuji 2x po 10 minutách, pak odpočinek a pivečko, pak opět 2x po 10 minutách a opět odpočinek a pivečko a na závěr ještě 1x. Po každé sauně ledové ochlazení a před každým vstupem do saunu utření se ručníkem do sucha. Takto mně to zabere relaxační půlden a pak se cítím svěží a jako znovuzrozený. Za celých 40 let jsem byl nachlazený maximálně 5x. Jinak souhlasím s tím, že v sauně nemají co dělat kardiaci, cukrovkáři a jinak nemocní lidé.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%