Ilustrační foto: Ingimage
Sylvie (67 let): Jsem vánoční vdova. Nikdo nechápe, jaké je to trápení
21. 12. 2022Můj muž zemřel den před Štědrým večerem. Před třemi roky. Od té doby jsem Vánoce zrušila. Nebaví mě je slavit. Čím více se o nich mluví, tím více mi to manžela připomíná. Nikdo z mého okolí to však nechápe.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sylva Šporková
21.12.2022 08:27
Z psychologického hlediska by měl normální člověk překonat ten "velký smutek" cca do roka. Samozřejmě že se vám po manželovi bude nejspíš stýskak pořád, ale pak by měl jít život normálně dál. Ale stranit se kvůli tomu rodiny a opravdu "kazit" Vánoce vnoučarům vám ve vašem smutku nepomůže. spíš naopak. I když je to něco jiného, umřela mi týden před Vánocimilovaná maminka, pohřeb jsme stihli ještě do Vánoc. A já zabalila dárky, které pro nás měla připravené - i se jmneovkou "od babičky" a celá širší rodina jsme si před večeří o mamince hezky popovídali, zavzpomínali a řekli si, že si ten Štědrý den uděláme takový, jako vždycky - protože máma by to tak už kvůli vnoučatům chtěla.
Jarmila Komberec Jakubcová
21.12.2022 08:23
Můj druhý manžel zesnul den po Štědrém večeru. Bohužel trpěl velmi vážnou nemocí. Ale jak píše Hana Š. prožít si to člověk musí sám. Mám okolo sebe rodinu a přátelé a tak nejsem sama.
Olga Škopánová
21.12.2022 08:18
Myslím, že tento příběh je inspirací pro ostatní, že na Vánoce není nutné se veselit pokud to člověk necítí.
Hana Šimková
21.12.2022 07:30
Bohužel tento příběh nepomůže nikomu. Každý si to musí prožít tak, jak sám dokáže.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA