Hezký a pohodový den přeji všem dobrým lidem.
Dnes mě po ránu naložili do auta a vyrazili jsme směr Voděrady, kde byla domluvena akce na předvedení života nevidomých mezi námi koukavci.
Ve škole nás mile přivítali a my si rozebrali stanoviště. Bylo nás málo, a tak nám vypomohly paní učitelky a my začali dětem ukazovat, jak to mají nevidomi v běžném životě těžké. Já měla jako vždy na starosti psací stroj typu Perkins a povyprávěla dětem, jak se nevidomé děti učí. Musí se učit abecedu i počítat, jen trochu jinak, než ty co vidí.
Každé dítě si mohlo napsat své jméno v braillově písmě a dostaly ho domů, aby mohly rodičům ukázat, jak je jejich jméno napsané v bodovém písmě.
Děti byly nadšené, měly mnoho otázek a my se cítili skvostně, protože jsme mohli dětem ukázat, že tady mez námi žijí lidé, kteří potřebují naši pomoc.
Fotografie: archiv autorky
Akce sdružení Chvilky Naděje
23. 11. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Růžena Marková
30.11.2022 15:34
Děkuji všem, kterým se můj příspěvek líbil. Práce z dětmi je úžasná a mně to baví. Vyplňuje mi ti můj důchodoví čas. Já něco neučím děti a oni mně.
Všichni co se těchto akci účastní mají radost když vidí v očích dětí zájem a někdy jsou i jejich otázky úsměvné, ale i zvídavé.
Martina Růžičková
25.11.2022 08:39
Jste úžasní! Děkuji! Maminka byla v posledních letech života nevidomá, takže vím, jak moc je důležité, aby lidé v okolí věděli, jak jí život usnadnit. A samozřejmě i ostatní lidé, které v běžném životě potkávala. Mnozí z nich by rádi pomohli, ale nevěděli jak.
Daniela Řeřichová
24.11.2022 18:22
Milá paní Růženko, děláte záslužnou práci, která si zaslouží poděkování a úctu. Věřím, že Vám přináší radost, když jsou děti citlivé a uvědomí si určité odlišnosti a budou jim rozumět. Dcera pracovala jako terapeutka na Palatě, kde žijí lidé se zrakovým postižením, a máme doposud mezi nimi několik přátel.
Soňa Prachfeldová
24.11.2022 14:58
Růženko, to jsou moc hezké akce a děti jsou velmi vnímavé. A člověk, který má už něco za sebou, rád sdělí, pokud je mu nasloucháno. Moc tě zdravím.
Alena Vávrová
23.11.2022 14:45
Ahoj Růženko, to je milé, že nezapomínáš na íčko a sdílíš s námi informace o záslužné činnosti vašeho sdružení. Díky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Do Bílého domu, úřadu prezidenta USA, nastupuje Donald Trump. Je to podle vás dobře nebo špatně?
Určitě dobře, nejen pro USA, ale i celý svět
Možná dobře pro USA, ale pro Evropu už méně
Není to dobře ani pro USA, pro Evropu už vůbec ne