Norimberk - město s bohatou historií, kde významnou stopu, ovšem i nelichotivou, zanechal český král Karel IV.
Pohled z Norimberského hradu. Všechny fotografie: Jan Raška

Norimberk - město s bohatou historií, kde významnou stopu, ovšem i nelichotivou, zanechal český král Karel IV.

22. 11. 2022

Kouzelné vánoční trhy každoročně lákají desetitisíce českých turistů do centra Vídně, Drážďan, ale i Norimberka. A právě o něm bude řeč. Málokteré německé město má totiž tak bohatou historii jako právě bavorský Norimberk, který si velmi oblíbil i císař římský a český král Karel IV.

advent cestování Německo
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Díky za zajímavé čtení a krásné fotky. Norimberk neznám, takže se pro mě článek stal lákavou pozvánkou do tohoto města. :-)
Eva Mužíková
Zajímavé informace. Já jsem byla na vánočních trzích jen v Drážďanech, nezaujala mne jejich poloha. Zlaté pražské na Staroměstském náměstí.
Hana Práglová
Honzo, děkuji. Norimberk jsme navštívili při vánočním pobytu ve Spáleném Poříćí. Moc hezké vzpomínky.
Helena Přibilová
Děkuji za moc zajímavý článek doplněný hezkými fotografiemi. V Norimberku jsem dosud nebyla, ale ráda bych jej v budoucnu navštívila, stejně jako některá další německá historická města.
Zuzana Pivcová
Já se ještě zmíním, že v Norimberku je na Hlavním náměstí kostel Panny Marie (Frauenkirche), na němž je památka, kterou tu nikdo nezmínil. Je to středověký orloj, kde je náš král a římský císař Karel IV. a a kolem něj kurfiřti a nahoře ještě řemeslníci, už si to úplně nepamatuji, ale vím, že orloj chodil vždy v poledne.
Marcela Pivcová
Také jsme navštívili Norimberk, se zájezdem, někdy začátkem devadesátých let. Některé pamětihodnosti mi už splývají v paměti s pozdějšími návštěvami jiných německých měst. Vím ale, že nám tehdy příliš nepřálo počasí.
Helena Štěpánková
Moc hezky napsáno. Také jsem Norimberk před lety navštívila a moc se mi líbil. Klidně bych si návštěvu ještě zopákla po přečtení vašeho článku.
Marie Měchurová
Konečně jsem se s ním pořádně seznámila. Byli jsme tam před lety, a tak moc pršelo, že jsme se museli schovat do muzea hraček. Na památky nebylo vůbec vidět. Děkuju.
Jaroslava Handlová
Výborně napsáno, krásná pozvánka ve správném čase. Norimberk mám moc ráda v každé době a vánoční trhy tam bývají velmi pěkné.
Jarmila Komberec Jakubcová
oc zajímavý článek - do Norimberka jezdím občas na vánoční trhy. Jsou proslavené hlavně svými perníčky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%