Pohled z Norimberského hradu. Všechny fotografie: Jan Raška
Norimberk - město s bohatou historií, kde významnou stopu, ovšem i nelichotivou, zanechal český král Karel IV.
22. 11. 2022Kouzelné vánoční trhy každoročně lákají desetitisíce českých turistů do centra Vídně, Drážďan, ale i Norimberka. A právě o něm bude řeč. Málokteré německé město má totiž tak bohatou historii jako právě bavorský Norimberk, který si velmi oblíbil i císař římský a český král Karel IV.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
25.11.2022 08:08
Díky za zajímavé čtení a krásné fotky. Norimberk neznám, takže se pro mě článek stal lákavou pozvánkou do tohoto města. :-)
Eva Mužíková
24.11.2022 19:39
Zajímavé informace. Já jsem byla na vánočních trzích jen v Drážďanech, nezaujala mne jejich poloha. Zlaté pražské na Staroměstském náměstí.
Hana Práglová
23.11.2022 07:25
Honzo, děkuji. Norimberk jsme navštívili při vánočním pobytu ve Spáleném Poříćí. Moc hezké vzpomínky.
Helena Přibilová
22.11.2022 20:16
Děkuji za moc zajímavý článek doplněný hezkými fotografiemi. V Norimberku jsem dosud nebyla, ale ráda bych jej v budoucnu navštívila, stejně jako některá další německá historická města.
Zuzana Pivcová
22.11.2022 19:12
Já se ještě zmíním, že v Norimberku je na Hlavním náměstí kostel Panny Marie (Frauenkirche), na němž je památka, kterou tu nikdo nezmínil. Je to středověký orloj, kde je náš král a římský císař Karel IV. a a kolem něj kurfiřti a nahoře ještě řemeslníci, už si to úplně nepamatuji, ale vím, že orloj chodil vždy v poledne.
Marcela Pivcová
22.11.2022 13:51
Také jsme navštívili Norimberk, se zájezdem, někdy začátkem devadesátých let. Některé pamětihodnosti mi už splývají v paměti s pozdějšími návštěvami jiných německých měst. Vím ale, že nám tehdy příliš nepřálo počasí.
Helena Štěpánková
22.11.2022 13:24
Moc hezky napsáno. Také jsem Norimberk před lety navštívila a moc se mi líbil. Klidně bych si návštěvu ještě zopákla po přečtení vašeho článku.
Marie Měchurová
22.11.2022 09:20
Konečně jsem se s ním pořádně seznámila. Byli jsme tam před lety, a tak moc pršelo, že jsme se museli schovat do muzea hraček. Na památky nebylo vůbec vidět. Děkuju.
Jaroslava Handlová
22.11.2022 08:24
Výborně napsáno, krásná pozvánka ve správném čase. Norimberk mám moc ráda v každé době a vánoční trhy tam bývají velmi pěkné.
Jarmila Komberec Jakubcová
22.11.2022 08:07
oc zajímavý článek - do Norimberka jezdím občas na vánoční trhy. Jsou proslavené hlavně svými perníčky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA