Svetr s norským vzorem se dědí i několik generací
Ilustrační foto: Pexels

Svetr s norským vzorem se dědí i několik generací

21. 11. 2022

Jsou kvalitní, krásné, a proto i drahé. Koupit si vlněný svetr s norským vzorem je tak trochu investice. Zpravidla ho pak člověk nosí celý život a nezřídka se setká s větou: Dědo, já si půjčím ten tvůj starý svetr, jo?

móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Faldynová
Vlna se příjemně nosí, ale nekamarádí s automatickou pračkou. Když má takový svetr vydržet, chce to prát v ruce - a komu se dneska chce?
Marcela Pivcová
V době, kdy jsem hodně pletla, jsem vytvořila také dva svetry s norskými vzory. Jeden byl pro Zuzku, k druhému jsem si obkreslila podle barevné fotografie vzor ze svetru tehdejšího Zlatého Slavíka. Originální vlnu jsem ovšem neměla, ale ten svetr existuje dodnes.
Marta Novotná
Moje maminka pletla svetry s norskými vzory z vlny angorských králíků,které chovala, byly krásné a mazlivé. Já se nikdy , na rozdíl od mých starších sester , nenaučila plést tak dobře.
Jana Šenbergerová
Moc se mi líbí ty se sedlem.
Helena Přibilová
Všechny ukázkové svetry jsou nádherné a jako dlouholetá pletařka také vím, co se za jejich zhotovením skrývá mravenčí práce.
Zuzana Pivcová
V 90. letech, když jsem pracovala ve vojenském archivu na Invalidovně, kde byla nelidská zima, mi dovezl pravý norský svetr pán z Norska, který u nás pátral v dokumentaci. I když on a jeho žena byli zvyklí žít místo doma v Bergenu v lesích, tak naše archivní zima je uzemnila. Byl to krásný svetr.
Miloslava Richterová
Děkuji za připomenutí téhle krásné módy, tyhle svetry miluji, nosila jsem i kupovaný, právě v době, kdy údajně nic nebylo, i jsem pletla. S pletením svetrů na vnoučata jsem skončila, když jsem zjistila, že to nosí maximálně k nám, jinak ne, protože jim to nesluší a nikdo svetry nenosí. Dcera koupila prvňákovi raději černou mikinu s lebkami..
Věra Ježková
Kdysi dávno jsem upletla šedivé svetry s černým norským vzorem (jen hvězdy kolem hrudníku) pro sebe a svého přítele. Kamarádka, která ho znala, řekla, že to je, jako když se oplétá cirkus. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%