Ilustrační foto: Ingimage
Vánoce ve znamení šetření? Ale kdeže, to Češi neumějí
1. 12. 2022Vánoce bez dárků? Většina Čechů si to nedovede představit a zdá se, že o šetření a strachu z budoucnosti se spíše jen mluví. V poslední době proběhlo několik průzkumů snažících se zjistit, jak se lidé v krizi postaví k vánočnímu utrácení.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martin Vrba
2.12.2022 15:34
Paní Judito, tak trochu mi připomínáte kamaráda Jirku, který tvrdil, že je blbost bruslit, jen z toho důvodu, že neměl brusle. :) Přeji Vám ale hezké svátky od 18. 12 - 26. 12. :)
Martin Vrba
2.12.2022 15:23
Chytří lidé si udělají Vánoce dvakrát a budou je mít navíc o hodně levnější. Ty první 24. 12. 2022 s kaprem a bramborovým salátem a pohádkou bez nákupní horečky a pak ty druhé, kdy nakoupí vše mnohem levněji v povánočním výprodeji. Ale i tam to chce mít trochu "Filipa", aby člověk vyzrál ve frontě nad jinými a pořídil levně. Zde inspirace: https://www.youtube.com/watch?v=UTuJ_i6q4Ds
judita lišková
2.12.2022 15:19
Redukovat vánoce jen na dávání dárků...to není nic pro mě. Malá drobnost úplně stačí, my si potrpíme spíše na atmosféru...advent, pak svátky chceme prožít v pohodě. Se svíčkami, vůněmi, ozdobeným interiérem, hudbou, kterou máme rádi, koledami, stromečkem. Takže drobnosti ano, ale žádné nákladné dary, to se u nás nikdy nepěstovalo a shánění, lítání po krámech, to ani já ani manžel nesnášíme. Silvestra doslova ignorujeme. Člověk už bývá pomalu otráven tou záplavou...s prominutím tupých a stupidních vemlouvavých...reklam . Vánočním svítkům je bohužel věnováno tolik času, ovšem ve znamení materialismu, že pravý smysl vánoc je úplně potlačen..
Jiří Dostal
2.12.2022 13:54
:-) Neuvěřitelnost společenského průseru jako základ zmateného optimismu... :-)
Anna Potůčková
2.12.2022 05:28
Jak lidé šetří uvidíme o půlnoci na Silvestra. Kolik vyletí peněz v podobě pyrotechniky do vzduchu. Jinak u nás se kupují v rozumné míře praktické dárky, dětem nějaké hračky a mnohdy se dají na přání peníze do obálky. Pro nás je důležitější, že jsme jako rodina pospolu.
Marie Faldynová
2.12.2022 03:16
Už František Nepil označil vánoce za portmonkový memoriál, Tenkrát. V době, kdy se nenakupovalo, ale shánělo. Nevím, co by říkal dnes. Když o vánocích neslavím narození Spasitele, zbyde mi z vánoc jen práce navíc. A na připomenutí narození Pána Ježíše nutnš potřebuji jen Bibli, zpěvník a obecenství s křesťany. A to mi nerozvrátí ani rodinný rozpočet, ani množství povinností.
Magda Škodová
1.12.2022 17:50
Myslím, že každý to má nastaveno jinak - stále budou lidé, kteří mají potřebu překvapit drahým (a často zbytečným) dárkem, jiní rádi něco vyrobí, koupí milou drobnost apod. Takže si nekažme adventní čas rozjímáním nad dárky těch druhých... Já mám radost z vnuček, které vídám dvakrát do roka a žádné dárky k tomu nepotřebuji (žijí v zahraničí).
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA