Ilustrační foto: Pixabay
O optimismu
19. 11. 2022„Optimista je člověk, kterému staré nenaplněné sliby nebrání v radostném očekávání slibů nových“.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Irena Mertová
19.11.2022 13:54
Při představě mé afirmační tabule mne napadá samý černý humor. Tak radši nic... :-) :-)
Jan Zelenka
19.11.2022 12:55
Dámy, díky za komentáře. Je to psáno v mírné nadsázce. Faktem je, že nemám rád krajní polohy. V životě jsem prošel všemi možnými peripetiemi a dokázal jsem vše zvládnout. Alespoň si to myslím. Přílišný optimismus i pesimismus nám brání v řešení problémů. Ale nikoho nechci přesvědčovat. Právě pro pestrost i rozdílnost názorů je svět zajímavý.
Jitka Caklová
19.11.2022 12:37
Optimista je člověk, který když se dostane na rozcestí, hledá cestu k sobě, navzdory realitě. WIKI: "Realista je něco mezi pesimistou a optimistou - snaží se všechno hodnotit věcně a objektivně, podle skutečnosti." Když mi bylo nejhůř, jak jsem napsala v posledním článku, tak jsem měla po celém domě lístečky s nápisem, DOKÁŽU TO!!! a taky jsem to dokázala ♥♥♥
Miloslava Richterová
19.11.2022 11:57
Tabuli, vlastně polepenou lednici citáty, hesly a smajlíky, už jsem u někoho viděla. Já nic nelepím, mám vrozené, díky rodiče :-)
Alena Vávrová
19.11.2022 11:09
Jó, taky jsem kdysi o sobě tvrdila, že jsem optimistka z vlastního přesvědčení, ale skončila jsem nakonec u toho realistického pohledu na vše. Jako každý mívám někdy optimistické, někdy pesimistické chvilky a mezitím realisticky čekám, až mě ta která přejde. O afirmační tabuli neuvažuji ;-) .
Alena Velková
19.11.2022 09:45
Já myslím, že to umístění je dobré, jen naproti musíte umístit zrcadlo, a protože to pak budete číst obráceně, tak vám to bude déle trvat a víc si ten optimismus vštípíte :-))
Marie Faldynová
19.11.2022 09:11
Určitě je rozhodující, čím si svůj mozek nakrmím. Jestli to bude sebelítost, nebo vzpomínky na to, jak některé nepříjemné situace nakonec dopadly lépe, než jsem čekala.
Helena Záchová
19.11.2022 08:29
Jojo, taky jsme byli mladí. Ale nikomu bych si netroufla dávat " dobré" rady. Možná i proto jsem optimistka celý život, aniž bych k tomu potřebovala tabuli.
Věra Ježková
19.11.2022 08:12
Jendo, jak víš, taky jsem realista a nejsem in. Ten článek napsala paní na mateřské dovolené. Když jsem byla mladá a učila se žít, hledala jsem rady v knihách, protože internet, jak známo, nebyl. A dobře tak. Kdoví, jaké voloviny bych se tam dočetla a co by ze mě nakonec bylo. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA