
Ilustrační foto: Pixabay
Co dům dal a plíseň nesežrala
24. 11. 2022Mirek od našeho štamgastského stolu je asi největší pohodář, kterého jsem v životě potkal. Vyprávěnky z jeho života mají vždy dramatický náboj, ale i poté, co si prožil nejedno peklo, zůstává věčným, až nakažlivým optimistou.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
29.11.2022 16:54
Člověk si umí poradit a to droždí je opravdu zdravé. A protože obsahuje vitamín B, tak je Mirek vyrovnaný a spokojený i s málem. Přeji mu zdraví a pohodu.
Věra Lišková
27.11.2022 12:11
Těžká rada, i levné jídlo podražilo. Jedině s rozumem využívat slevy. Já si kupuji vakuované maso. Balíček, něco přes kilogram stojí kolem stovky. Doma jej rozdělím na tři díly, dva zamrazím. Mám tak základ pro tři jídla, kolem 30 Kč. Použiji pak na rizoto, nebo maso dušené se zeleninou.
Margita Melegova
26.11.2022 20:47
Ted se ptam sama sebe co je levne jidlo a hned si odpovim, protoze jsem ho mela k veceri - kukuricna polenta s ovesnymi vlockami, strouhanym syrem / oschly zbytek pro dva malo, pro jednoho moc/, zdibek masla a podmasli. nam chutnalo, bylo to dietni po segediskem gulasi k obedu. Uz kdysi jsem psala ze zakladem nasi stravy jsou lusteniny, zeli a zelenina, je to v kazdem jidla a vecer jsme citili potrebu nic takoveho nejist, kdyz je neceho moc tak je toho prilis.
Marie Faldynová
25.11.2022 22:00
Leckterá levná potravina je zdravější, než drahá lahůdka, luštěniny se navaří a ovesné vločky se dají ochutit čím si vzpomenete. Levná zelenina - mrkev - taky doplní mnoho jídel. Já nejvíc ušetřím, když důsledně zpracuji vše, co koupím.
Zuzana Pivcová
25.11.2022 19:54
Já jsem léta jedla levně, ne ani tak kvůli šetření, jako spíš z neochoty věnovat se vaření. Měla jsem jen kuchařku Zdravě, chutně, hospodárně. Oblíbené pro mě byly vždy těstoviny, dnes jsou ty italské drahé, ale např. bezvaječné tak ne. Sním těstoviny se vším možným, dokážu do nich zamíchat nejen sýr, ale třeba houby, kečup, rybičky, paštiku a další pomazánky, sýr a další. Kuchařky budou asi kroutit hlavou, ale píšu to tomu pánovi a ne pro pobavení. Dobré jsou také míchanice všeho možného se zeleninou, jak říká sestra, CDD - co dům dal. Jako měli Němci Eintopf.
Lenka Kočandrlová
25.11.2022 13:59
Že kostička droždí stojí 7 korun??? Nějak drahé,ne? U nás tedy asi 4 koruny...
Daniela Řeřichová
24.11.2022 13:29
Zdá se, že Mirek je navzdory nelítostnému osudu dost životaschopný. Jako studentská rodina jsme měli na jídelníčku pořád krajíčky chleba z menzy obalené ve vajíčku a říkali jsme synkovi, že je to kuřátko. Anebo obalované plátky cibule, chleba s hořčicí nebo prostě chleba s chlebem. :-) Vajíčka i pečivo jsou dnes drahé, ale dostupné zůstávají těstoviny, vydatné jsou polévky luštěninové, cibulové, krupicové nebo buřtguláš. S Vaší a Mirkovou náturou to dáte! :-)
Jana Kollinová
24.11.2022 12:25
Těším se, že autorovu výzvu na jídla za pár kaček někteří čtenáři vyslyší a bude mít radost nejen Mirek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA