Ilustrační foto: Miloslav Křížek
Staří jsou otužilí, mladí nic nevydrží. Je to mýtus nebo realita?
18. 11. 2022Vnoučata mají pořád rýmu, jsou nachlazené. A prarodiče říkají: to je tím, že se neotužujete, vy mladí dnes nic nevydržíte. Někdo trvá na tom, že doma v bytě musí být takzvaná trenýrková teplota, někdo se koupe v mrazech v řece. Otužování je téma, které hýbe společností.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
18.11.2022 10:03
Moje děti v předškolním věku marodily každou chvíli, málem jsem kvůli rýmičce a kašlíku nejela na svatbu svého bratra. Beru rýmu a kašel v předškolním věku jako normál, syn s dětmi s tím má taky problémy, když to není nic horšího, tak věřím, že z toho vyrostou.
Martin Vrba
18.11.2022 09:13
S otužováním je to stejné, jako u mnoha jiných věcí, dostáváme zprávy jen od těch, kteří ho přežili a jsou tedy vesměs pozitivní. Ti, co nepřežili na "apel placech" to polévání studenou vodou v koncentráku, ti zvednout ruku pro užitečnost otužování už nezvednou. Ono to platí stejně i o prospěchu pravidelného cvičení. Moje rehabilitační sestra mi řekla, že to má přesně statisticky zjištěno, že potíže s tělem mají jak sportovci, tak nesportovní lidé. A vrcholoví sportovci jdou do invalidních důchodů častěji, než ti nesportující. Na mou otázku? Zda je to tím, že si je umí na úřadech lépe vyběhat, než že by byli opravdu více invalidní", se srdečně zasmála a řekla, že i to je možné - že i tuho existuje dneska lobby - dříve jsme tomu říkali srozumitelněji - protekce, jsem dodal už já. :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA