Ilustrační foto: Ingimage
Zralý jedinec. Tak se má říkat lidem ve věku nad šedesát
9. 11. 2022Starší zkušenější kolega mi poradil. Tak například tato věta už na půdě univerzity v britském Manchesteru nezazní. Slova „starší“ či „důchodce“ zakázala. Někomu je to k smíchu, někdo to považuje za ukázku, že se společnost v těžké době zabývá banalitami.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
9.11.2022 08:40
Od mládí jsem se těšila, až budu stará a nebude mě budit budík do práce. V důchodu jsem osmnáctý rok a žiji přesně to, na co jsem se od mládí těšila. Jsem zralá žena, nic mě nebolí, léky žádné neberu a když mně někde křupne, neznamená to, že jsem stará, jsem jen křupavoučká :-) :-)
Libuše Křapová
9.11.2022 08:32
Svět se svou přehnanou snahou o korektnost asi zbláznil. My nejsme už starší, ale zralí. Ti mladší jsou tedy logicky nezralí. Není to jejich diskriminace?
Miloslava Richterová
9.11.2022 07:52
Ano, též jsem o tom již četla, důležitější však je, jak se junioři k seniorům a všeobecně lidé k sobě chovají. Tedy i senioři k sobě navzájem :-) Z toho pak vyplývá i
oslovení.
judita lišková
9.11.2022 07:41
Tak je vážně "lichotivé"...prý zralý jedinec. Tím se snad říká, že předtím je člověk ještě nezralý...asi jako dvacetiletý. To ať mi radší říkají "stará paní", spíše to odpovídá mému věku 71 let. Na druhou stranu si vzpomínám na jeden článek kdysi na Novinkách, že ...auto porazilo 60letou stařenku...takže stupidní vymýšlení dělení lidí podle věku a ještě koukat, aby to bylo korektní...to už se svět zbláznil a lidem degenerují mozky. - a vůbec k tomu už ani stáří nepotřebujete...
Věra Ježková
9.11.2022 07:19
Děkuji za článek, pobavil mě. Něco jsou neuvěřitelné pitomosti. HP to vystihla skvěle. A smí být někdo přezrálý? :-) Dodatek: Od paní Šimkové jsem neopisovala.
Jitka Caklová
9.11.2022 07:12
Nejdůležitější je sebevědomí. Ten kdo nejlépe ví, jak by měl žít ten druhý, v podstatě o svém bytí neví vůbec nic. Se třetím odstavcem naprosto souhlasím, až na slovo "soudruh", neboť znamená "SOUčást DRUžiny" a hanlivý význam má díky komunistům. Ve starém dvoudílném románu "Pomsta cikánova" se to "soudruhy" jen hemží.
Hana Šimková
9.11.2022 06:56
A když je mi přes sedmdesát tak jsem přezrálá.? No, přezrálé ovoce už se nedá jíst .Většinou je vyhazujeme a nechceme ho. Do jakého věku se dá říkat, že jsem ještě zralá a vlastně poživatelná a použitelná? Víte co? Raději mi říkejte důchodkyně, nebo seniorko Tam se ten věk dá trochu namíchat. A proč se tady vlastně poslední dobou stále probírá věk a jak se v něm člověk cítí a cítit má. Já se v něm cítím tak jak chci a nekecejte mi do toho. Já sama se s tím musím popasovat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA