Všechny fotografie: Vladislava Dejmková
Když se řekne Kudowa Zdrój
30. 10. 2022Když se řekne Kudowa Zdrój, vybaví se většině lidí trhy. Alespoň lidem u nás ve východních Čechách. Městečko Kudowa Zdrój leží v Polsku nedaleko od našich hranic, z Náchoda je to tam opravdu jen pár minut autem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
4.11.2022 13:50
Díky za hezký článek a fotky. Vlaďko také bych se raději seznamovala s okolím, než se zbožím na stáncích. Máte to blízko, od nás jsou někdy autobusové zájezdy na nákupy, je to daleko a nikdy mě nelákalo jet.
Marie Ženatová
1.11.2022 06:20
Milá Vlaďko, díky za zajímavý článek, který mne vrátil do 60tých let, kdy jsem byla se střední školou na zájezdě s exkurzí v Polsku a navštívili jsme mimo jiné i tyto krásné lázně. Byla jsem zde i několikrát autobusem za nákupy, ale občas jsem se místo nákupů jen toulala a vnímala ten lázeňský poklid. Nejvíce mne okouzlil téměř blízko středu města veliký lán medvědího česneku, který byl hlídán. Stolové Hory jsou také velice úchvatné*.
Dana Puchalská
31.10.2022 14:42
V Kudové Zdroji jsem byla před hodně lety na nákupech. Ano,tržnice je obří areál. Ale my se vydali do malých a příjemných obchůdků a nakoupili tam. O lázních jsem nikdy neslyšela.
Libuše Heulerová
31.10.2022 14:36
Vlaďko, byli jsme tam v sobotu a navštívili jsme i Stolové Hory....bezva výlet. Krásné fotky a díky za připomenutí.
Jarmila Komberec Jakubcová
31.10.2022 08:25
Oblast Polska skoro neznám a děkuji za seznámení se zajímavými lázněmi.
Martina Růžičková
31.10.2022 08:06
Díky za seznámení se zajímavým polským městem. Přelidněný trh by mě asi vyplašil, ale lázeňský poklid, který dýchá z vašich fotek, by se mi určitě moc líbil.
Věra Ježková
30.10.2022 19:48
Až do přečtení vašeho zajímavého článku se mi nevybavilo nic. Asi proto, že jsem z Prahy a v Polsku jsem byla pouze jednou, hodně dávno, na nějakém trhu.
Helena Přibilová
30.10.2022 19:36
Při našich dřívějších častých cestách do Polska jsme nemohli opomenout návštěvu lázeňského městečka Kudowa Zdrój, jež se nachází kousek od českých hranic. Děkuji za hezký článek i fotografie, které mi toto místo připomněly.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA