Všechny fotografie: Věra Ježková
Nahlédnutí do historie české kuchyně
29. 10. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
31.10.2022 07:55
Věro, díky za perfektní přiblížení výstavy a nalákání k její návštěvě. :-).
Jana Šenbergerová
30.10.2022 22:00
Moc hezky zpracovaný článek na zajímavé téma. Výstavy umíš přiblížit naprosto dokonale, Věro.
Helena Přibilová
30.10.2022 19:20
Děkuji za přiblížení velmi zajímavé výstavy. Ze svého dětství si pamatuji na venkovské kuchyně, které měli moji příbuzní na moravském Slovácku.
Zuzana Pivcová
30.10.2022 18:41
Věrko, taková výstava by mě určitě moc bavila, i když kuchyň není moje doména. Ale informovala jsi zde moc prima. Díky.
Irena Mertová
30.10.2022 12:56
Zajímavá výstava i článek. V mycím dřezu jsem myla nádobí ještě před 12 lety, měli jsme v Braníku kuchyň jak z muzea.
Daniela Řeřichová
30.10.2022 12:23
Prima článek, gastronomické téma je vždy vděčné.
S nostalgií vzpomínám na kuchyň mé babičky, s americkou kredencí, mycím dřezem, stolem se šuplíčky, kachlovými kamny...
Osobně si neumím kuchyň představit bez mikrovlnky, zvlášť ve velké rodině.
V této souvislosti je zajímavé, že první mikrovlnnou troubu vynalezl americký vědec Percy Lebaron Spencer, byla dána do užívání v roce 1947, vážila 350 kilogramů, byla vysoká dva metry a stála tři tisíce dolarů. Tyto první výrobky se používaly v restauracích, jídelních vagonech a oceánských parnících. U nás byl prosazován název magnetron gril.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA