Nahlédnutí do historie české kuchyně
Všechny fotografie: Věra Ježková

Nahlédnutí do historie české kuchyně

29. 10. 2022
gastronomie historie výstavy
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Z kuchyně našeho dětství v Podkrkonoší mi zůstal v paměti tmavý kout - jakýsi výklenek, oddělený z větší místnosti. Tam byl kachlový sporák na uhlí, umyvadlo a v protějším koutu místnosti dokonce vana a kamna na ohřívání vody. Kuchyňský nábytek pak byl v té větší místnosti. Po několika letech přibyl i elektrický sporák s troubou a třemi plotýnkami, který se dal dokonce ovládat automaticky. Ten nám tehdy ještě i po přestěhování s maminkou do Jižních Čech dlouho sloužil. Výstava by mne jistě velmi zajímala, ráda si na náš domov a předměty z doby dětství vzpomenu.
Jitka Hašková
Zajímavý článek. Pamatuji ještě kamnovec, který měli kamarádky rodiče na chalupě v Lužických horách, kam jsem s ni jezdila lyžovat. Bylo to moc užitečné na kachlových kamnech.
Jarmila Komberec Jakubcová
Věrko velmi zajímavý článek o výstavě, která je velmi poučná, Dík.
Dana Puchalská
Věrko,děkuju. Je to velice zajímavý článek o velice zajímavé výstavě.
Naděžda Špásová
Věrko, jsi fakt dobrá, obdivuji tvou chuť, zabývat se minulostí. Já, když si vzpomenu na naše kuchyně v mém dětství, tak chci radši zapomenout. :-)
Miloslava Richterová
Děkuji, opět pěkné. Přemýšlím nad větou, kde se na venkově rodina scházela pravidelně třikrát denně, nebo alespoň v poledne, společně u stolu. Dle venkovských historických románů za hospodářem na pole v poledne jídlo nosily děti, takže oběd spíše pravidelný nebyl. Jinak, hlavně v neděli nebo o svátcích, asi ano.
Anna Potůčková
Výstava, kterou bych jistě navštívila už z titulu, že je to téma z mého profesního života. Kuchyn byla vlastně od mých 15ti let místem, kde jsem se připravovala pro svůj život. Vyučila jsem se kuchařkou a tak bych se na výstavě jistě něco nového z oboru dověděla. Díky za zajímavý článek
Vladislava Dejmková
Moc zajímavá výstava, určitě stojí za shlédnutí. Sama ráda prozkoumávám hradni a zámecké kuchyně. Je to první, na co se při návštěvě takového objektu zeptám. Ale radši vaŕím v té své současné kuchyni a využívám moderní pomocníky.
Jan Zelenka
Věrko, opět perfektní článek, jak svou formou, tak i výstižným představením výstavy. Já už si na naši starou nelahozeveskou kuchyni moc nepamatuji, ale byla to tehdejší klasika. Sporák na uhlí, dvoudřez na mytí nádobí, stará kredenc a na polici televize Mánes. Jo, historie! Moc pěkná výstava.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%