Marie Mechurová miluje turistiku. Všechny fotografie: Z archivu M. Měchurové
Marie Měchurová (74): Penze máme nízké, ale žijeme skromně, ušetříme na výlety, dovolené i na spoření vnoučatům
25. 10. 2022Nežehrá na drahotu, nenadává na vládu, nehroutila se z koronavirových restrikcí. Díky své buldočí povaze a nezlomnému optimismu totiž čtyřiasedmdesátiletá Marie Měchurová překonala mnohem náročnější období v životě - dlouhý čas bez zaměstnání a hlavně zhoubné onemocnění.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Soukupová
26.10.2022 13:20
Četla jsem i pár komentářů na Seznamu, jak upozorňuje pan Jaroslav. Nechápu, jak může někdo, tak hnusným způsobem kritizovat člověka, kterého osobně nezná a kterého nikdy neviděl. Asi to patří k našemu češství, bohužel. Maruško, nic si z toho nedělej. My na íčku tě známe a máme rádi. ☼
Lenka Kočandrlová
26.10.2022 12:01
Ráda čtu o životech různých lidí,člověk si připomene svoje zážitky a porovnává...Nedávné jsem četla knihu podobných rozhovorů,bylo to ke 100.výročí vzniku České republiky a vybrali tam lidi,co se v r. 1918 narodili.Moc zajímavé a pro mne přínosné. Tak by možná mohla vzniknout další kniha,kde by byly osudy nás,obyčejných občanů,třeba o ročnících 1945 - 1955.Možná by si to někteří mladí,co věří "znalcům" historie,co tak zasvěceně komentují léta 1945 - 1989,rádi přečetli. Vlastně my jsme tu historii přímo prožili a nikdo nám věšet bulíky na nos nemůže!
Marie Měchurová
26.10.2022 10:31
Ještě jednou děkuju všem. Pane Jaroslave, děkuju za upozornění, to bych asi nespala. Nepočítala jsem, že to tam bude. Ozvalo se mi hodně lidiček - spolužáci, staří kamarádi, spolupracovníci....
Jaroslav Kolín
26.10.2022 08:58
Článek se mi líbil, dal jsem mu pět hvězdiček. Jen, proboha nečtěte diskusi k němu na Seznamu, tolik závisti, nenávisti a ubohosti se hned tak nevidí.
Eva Mužíková
25.10.2022 22:21
Maruško, obávala jsi se zbytečně, článek je skvělý. Díky nápadu pana Rašky oslovit Tě jsem se i já dozvěděla hodně zajímavostí z Tvého života. Máš i můj obdiv. Tímto děkuji i panu Raškovi že pokračuje v " rozhovorech" se zajímavými členy naší velké íčkařské rodiny.
Kateřina Hanáková
25.10.2022 22:19
Článek pěkný, jen ho kazí- cituji: Nemáme mrazák, jen malou ledničku, kde máme zamrazenou zeleninu a ovoce ze zahrádky-
Možná jsem něco nepochopila?.
Anna Potůčková
25.10.2022 20:59
Tak konečně jsem si ted večer našla čas na tento rozhovor. Rozhovor se mě také moc líbí. Také se vyjádřím slov "Štastná to žena". Optimismus který má Maruška mě chybí. Ne sice vždy, ale jsou věci, které mě vadí. Přeji Ti aby se ti sen vyplnil.
Marcela Pivcová
25.10.2022 20:04
Maruško, přeji Vám, aby Váš optimismus vydržel ještě dlouhou řadu roků a abyste se do Krkonoš podívala - a ne jednou, ale vícekrát - a celé si je ještě pořádně prošla.
Anna Čípová
25.10.2022 19:41
Majko, ty máš bohatý život. Odpočíváš vůbec někdy? Přeji hodně pěkných zážitků a neutuchající elán, Snad se ještě někdy a někde potkáme.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA