Mají i senioři své sny?
Ilustrační foto: Pixabay

Mají i senioři své sny?

24. 10. 2022

Nejsem sice žádný odborník na sny, ale vím, že není sen jako sen. Domnívám se, že primárně se snem nazývá to, co se člověku zdá během spánku. Je vědecky dokázáno, že sny vznikají převážně v tzv. REM fázi spánku. Tato fáze je charakteristická rychlými pohyby očí a nízkou svalovou aktivitou.

Podzimní soutěžení 2022 senioři spánek
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Moc děkuji za velmi zajímavý článek*
Miloslava Richterová
Díky za Váš článek, já taky ráda a brzy vstávám, bohužel už ne tak dobře a celistvě spím. Kdysi jsem mívala sen, který se opakoval a vracel se stále do stejného prostředí.
Margita Melegova
V zivote jsem mela jen dva sny ktere si pamatuji, jeden v detstvi, kdy jsem spala v dome ke se narodila moje mamka a jeji sourozenci, presto ze tam vladla pohoda sen byl priserny, leta jsem ho prozivala a pak se vytratil. Druhy sen, zive jsem slysela pisen meho tehdy nastavajiciho, kterou mi zpival nekolik dni predtim, v ten cas jsem byla sama a to co bylo v te pisni se z vetsi casti vyplnilo hlavne ta prvni sloka. Jinak ve mne zadny dalsi sen nezanechal tak silny prozitek jako ty dva.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%