Ilustrační foto: Ingimage
Nejsem aktivní senior. No a co?
15. 10. 2022Připadám si nějak nepatřičně, tak zvaně mimo mísu. Nejsem totiž aktivní senior. Jsem líný důchodce, který má rád svůj klid. Nechodím na U3V, nenavštěvuji žádné kluby nebo kurzy, neběhám, necvičím. A to se v současné době jaksi nenosí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Šimková
18.10.2022 13:50
Tak nevím lidičky o čem se dohadujete. Kdo chce ať se třeba staví na hlavu a vytahuje se co všechno ještě dokáže. Jistě je mu to přáno , ale nemyslím si, že kdo toho dělá málo, že dřív umírá. O tom ale nechci diskutovat. Každý je jiný a dovolte mu bez napadání, aby si klidně lenivěl.
Jitka Caklová
17.10.2022 16:15
13:52 - Pan Vácha nemá Váš obdiv, můj ano, Vy nemáte můj obdiv a je to fifty fifty. On na Vás někdo útočí? Jen jsem si Vám 14:32 dovolila poradit, abyste nebyl zklamaný. Víte, ono jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. HOWGH!
Jindřich Berka
17.10.2022 14:44
Vidíte já vás respektuji a možná vás mám svým způsobem rád. Nezávidím a přeji. Každému. I tomu, kdo mě nemusí. Nemusíte se mnou souhlasit ani obdivovat. Neradím, jen píši, jak to cítím já a samozřejmě každý má jinak, ale můžeme se navzájem respektovat. Na útoky jsem starý. Jindra
Jitka Caklová
17.10.2022 14:32
Tak si to pane Berko hlavně někam napište, kde a jak chcete skonat, abyste nakonec neskonal, mezi po "vašemu" mrzkými lidmi v domově důchodců :-) Toť pouze můj názor, nic proti i můj obdiv k Vám poněkud pokulhává i to je můj "problém" :-)
Jindřich Berka
17.10.2022 13:52
Dobrý den,
samozřejmě člověk může být líný, být tlustý a nadávat na doktory, ležet na gauči a čekat až přijde zubatá. Ještě aspoň dva obědy a poležení. Já vás respektuji, ale můj obdiv rozhodně nemáte. Nechci poslední roky života hnít zaživa. To myslím obrazně a nikoliv směrem k vám. Já naopak rád dělám něco nového, co mě nastartuje a vím, že ještě žiji. Na flákání bude čas v truhle. Znovu na závěr opakuji. Je to pouze můj názor a můj způsob života, jak ho chci ještě trávit. Nejsem aktivní pro někoho, ani pro ženu. Pro sebe. V tom jsem velký egoista. Bolí mě nohy, ale brázdím krásné okolí, tiká mi pod kůží strojek, ale běžím za míčem a jsem nesmírně spokojen. Protože život tuze miluji a ještě si ho doufám užiji. Chtěl bych skonat doma, nikoliv v domě důchodců, pokud toho budu schopný. Nikoliv mezi po "našemu" mrzkými lidmi.
Jindra
Jan Slavíček
17.10.2022 09:08
Pane Vácho, zajímalo by mě nakolik je tento příběh pravdivý. Dohromady to vůbec nedává smysl. Pokud je tu pár lidí, kteří nevěří logice pohybu ku zdraví a to i mozkovému, tak ať si někam zalezou. Nechtějí být aktivní ve společnosti, tak ať nejsou. Nikdo je ve skutečnosti nenutí. Pak jsou tu třeba mí prarodiči. Z jedné strany se jedná o aktivní ženu, která chodí denně na procházky, má aktivity ve formě jednoduchých her se seniory apod. a to jí je již přes 90 let. Na druhé straně si muž a žena po 80 letech zalezli do svého bytu a nevylézali. Později jim vlezli do hlavy negativní myšlenky o druhém. Muž začal chodit více a více do hospody, zatímco žena skončila v alzheimer centru. Snad chápete o co tady jde. Nikdo ani jednomu páru nikdy nic nevnucoval. Tento článek mě spíš přesvědčuje o tom, že by se to dělat mělo.
Jana Šenbergerová
16.10.2022 15:43
Pane Vácho, s chutí jsem si přečetla váš článek. Také jsem jiná s tím, že každou jinakost považuji za plus. Mile mě překvapily reakce ostatních. Tak by to mělo být. Smůlu mají jen škarohlídi, ale i ti zřejmě dělají jen to, co je baví.
Jitka Caklová
16.10.2022 08:47
Pane Dostale, výstižný fór! :-) Ani já jsem ve svém životě, při své oficiální nevzdělanosti, svoje schopnosti neuznávala a díky tomu, zbytečně dlouho netušila, jak jsem dobrá :-) :-) :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA