Foto archiv autora
Svět písniček a skladatelů první republiky 5 - písničky humorné
7. 10. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
15.10.2022 12:09
Ta o těch bolševících,to je perla....Bohužel,ta jména v písni nám už skoro nic neříkají,tak leda Šmeralova ulice....
Soňa Prachfeldová
10.10.2022 07:37
Krásné písně, díky za oživení. Vím, že vývojový trend nelze zastavit, jenže vodě nyní produkuje má někdy daleko k dobré úrovni. Honzo pokles čtení článků je i u mých. A přiznám, že i já nějak nezvládám. Tak nevzdávej, zase bude líp.
Jan Zelenka
9.10.2022 23:01
Paní Přibilová, mám také velmi rád hudbu klasickou. Vyrůstal jsem v rodném domě Antonína Dvořáka, slyšel jeho skladby a od něj jsem se dostal k Mozartovi a Vivaldimu a světovým skladatelům. Bohužel vážná sluchová vada mi dnes nedovoluje kvalitní hudební poslech. Co se dá dělat. Díky za váš komentář.
Helena Přibilová
9.10.2022 21:03
Pane Zelenko, děkuji za Váš hudební seriál, který jsem si se zájmem přečetla. Překvapilo mě, kolik z uvedených písní znám, zejména jejich refrény. Mám raději hudbu klasickou než tu současnou.
Dana Puchalská
9.10.2022 16:25
Honzo,nějak prostě nestíhám. A se zájmem jsem si vše pročetla. Děkuju.
Jan Zelenka
8.10.2022 21:22
Děkuji vám nemnoha, kteří ještě chodíte na moje články. Budu muset svoji další aktivitu zvážit.
Zuzana Pivcová
7.10.2022 14:44
Vzpomínám při čtení na kluky dvojčata a jejich hudební vystoupení ve filmu Nebe a dudy. A velkým překvapením je pro mě "hašlerka" Kampak na nás. Moc děkuji.
Anna Potůčková
7.10.2022 14:40
Moc hezký seriál o písničkách a jejich autorech. Zcela určitě některé z nich nezapadnou v zapomnění a budou si je pobrukovat i další generace. Přinejmenším tehdy, když budou nějaké retro pořady, různé retro akce ve společnosti, a podobně. Tento seriál se Ti moc povedl a za něj děkuji!
Miloslava Richterová
7.10.2022 12:04
Já u některých písní moc příjemné pocity nemám, napadá mne ještě Sebrala patrola nebo Květinářka .. i taková byla tvář první republiky, nejen zábava. Přesto Vám děkuji za pěkně zpracované téma.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA