Svět písniček a skladatelů první republiky 5 - písničky humorné
Foto archiv autora

Svět písniček a skladatelů první republiky 5 - písničky humorné

7. 10. 2022
kultura vážná hudba
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Ta o těch bolševících,to je perla....Bohužel,ta jména v písni nám už skoro nic neříkají,tak leda Šmeralova ulice....
Soňa Prachfeldová
Krásné písně, díky za oživení. Vím, že vývojový trend nelze zastavit, jenže vodě nyní produkuje má někdy daleko k dobré úrovni. Honzo pokles čtení článků je i u mých. A přiznám, že i já nějak nezvládám. Tak nevzdávej, zase bude líp.
Jan Zelenka
Paní Přibilová, mám také velmi rád hudbu klasickou. Vyrůstal jsem v rodném domě Antonína Dvořáka, slyšel jeho skladby a od něj jsem se dostal k Mozartovi a Vivaldimu a světovým skladatelům. Bohužel vážná sluchová vada mi dnes nedovoluje kvalitní hudební poslech. Co se dá dělat. Díky za váš komentář.
Helena Přibilová
Pane Zelenko, děkuji za Váš hudební seriál, který jsem si se zájmem přečetla. Překvapilo mě, kolik z uvedených písní znám, zejména jejich refrény. Mám raději hudbu klasickou než tu současnou.
Miloslava Richterová
Nezvažujte, pište pro radost :-)
Dana Puchalská
Honzo,nějak prostě nestíhám. A se zájmem jsem si vše pročetla. Děkuju.
Jan Zelenka
Děkuji vám nemnoha, kteří ještě chodíte na moje články. Budu muset svoji další aktivitu zvážit.
Zuzana Pivcová
Vzpomínám při čtení na kluky dvojčata a jejich hudební vystoupení ve filmu Nebe a dudy. A velkým překvapením je pro mě "hašlerka" Kampak na nás. Moc děkuji.
Anna Potůčková
Moc hezký seriál o písničkách a jejich autorech. Zcela určitě některé z nich nezapadnou v zapomnění a budou si je pobrukovat i další generace. Přinejmenším tehdy, když budou nějaké retro pořady, různé retro akce ve společnosti, a podobně. Tento seriál se Ti moc povedl a za něj děkuji!
Miloslava Richterová
Já u některých písní moc příjemné pocity nemám, napadá mne ještě Sebrala patrola nebo Květinářka .. i taková byla tvář první republiky, nejen zábava. Přesto Vám děkuji za pěkně zpracované téma.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%