Všechny fotografie: Marie Měchurová
Také máte rádi lidovou architekturu?
22. 11. 2022Já moc. Začalo to kdysi dávno v jihočeské vesničce Holašovice. To jsem ještě neměla digitální fotoaparát, fotili jsme na kinofilm nebo na "diáčky". Na náves plnou krásných statků a domků s ozdobenými štíty a půlkulatými vraty nikdy nezapomenu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
25.11.2022 08:30
Nádherná sbírka fotografií úžasných lidových staveb. :-) Doufám, že pan Jaroslav také představí svou sbírku hrázděných staveb. Podobné články mě moc baví.
Daniela Řeřichová
24.11.2022 18:26
Maruško, díky za skvostný kvalifikovaný článek a nádherné fotografie. Pěkně jsi zmapovala naši lidovou architekturu. Měla jsem štěstí, že jsem skoro dvě desítky let spolupracovala s památkáři a během exkurzí, konferencí a sympozií poznala hodně z našeho kulturního dědictví.
Jaroslav Kolín
24.11.2022 10:38
Pěkné, chválím. Já si zase potrpím na hrázděné domy jak u nás, tak v zahraničí. Že bych sem také dal nějakou ukázku?
Jan Zelenka
23.11.2022 16:29
Lidová architektura je krásná, zejména v příhraničních oblastech. Když jsem jezdil obchodně po Čechách, záměrně jsem si někdy trasu upravil, abych tyto krásné domky viděl. I na našich cestách po Středomoří jsme viděli mnoho podobných staveb. Pravda, jsou odlišné, ale s půvabnou krajinou tvoří hezký celek.
Soňa Prachfeldová
23.11.2022 16:13
Krásně popsané i vyfocené. Maruško zvěstovala jsi toho hodně, za hranicemi i doma.
Jitka Hašková
23.11.2022 13:56
Děkuji za krásnou procházku po celé zemi, za krásnými lidovými stavbami. Setkání íčka bylo v ŘEVNICÍCH, nikoli v Řevnici. Je to část mého rodného kraje.
Marcela Pivcová
22.11.2022 20:54
Lidová architektura se mi už před léty zalíbila, hodně jsem právě jihočeské baroko fotografovala, bohužel tehdy na diapozitivy. Ty už dnes neexistují, ale jak se říká: není všem dnům konec... Vaše fotky se mi samozřejmě líbí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA