
Úvodní foto z pixabay, další fotografie Vladislava Dejmková
Podzim v kuchyni - čas jablíček
4. 10. 2022Význam jablek v naší stravě není třeba nijak dlouze zdůrazňovat. A když k tomu přičteme, že v tomto období nemusíme jablka kupovat jen v supermarketu, ale můžeme je mít i rovnou ze stromu, není divu, že se teď jablka v kuchyni objevují a zpracovávají častěji.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Heulerová
20.11.2022 11:33
Vlaďko, při pohledu na fotky už dostávám chuť. Tak snad taky začnu něco péct!!! Dík!!!
Jana Jurečková
21.10.2022 15:32
Já mám nejraději jablkový závin z listového těsta. Ale těch možností je spoustu. Hezký výběr. Díky.
Alena Švancarová
7.10.2022 20:36
Roláda je upečená,zatím jsem jen ochutnala,zítra bude s bramborovou kaší.Je to zajímavá chut,kombinace masa a sladkého.CHutná mi to.
Dana Puchalská
6.10.2022 13:00
Jedna dobrota za druhou .... Jablka máme moc rádi,ale když chci koupit nějaká dobrá a hlavně šťavnatá,tak to je fakt dobrodružství.
Alena Vávrová
5.10.2022 22:58
Nejčastěji peču štrůdl z kupov. listového nebo křehkého těsta, i z tvarohového, obrácený piškot s jablky, někdy hraběnčiny řezy, jabl. lívanečky s oves. vločkami a vnoučata milují jablečný pudink s piškoty. Recepty jsou podnětné, děkuji - zítra upeču Emku. A koupím křen a zakřeníme se :-)) .
Miloslava Richterová
5.10.2022 22:44
Váš salát z křenu, jablek a smetany byl výborný - rychle zmizel :-) často peču jablka v županu, ale dnes jsem upekla závin.
Jana Šenbergerová
4.10.2022 22:57
Všechno vypadá velmi chutně. Teď mě nejvíc zaujal sachr. Ke kávě jsem upekla štrúdl z koupeného listového těsta. Ten je teď u nás nejoblíbenější. Chutná nám i ten z váleného těsta, ale už jsem ho dlouho nepekla. Koupené těsto také jen vyválím. :-)
Marie Měchurová
4.10.2022 17:51
Děkuju za nové recepty. Ráda peču z jablíček. Nejraději máme štrúdl a žemlovku. Ještě rýžový nákyp a k němu podušená jablka. Fotky jsou moc hezké, sbíhaly se mi sliny, jak se u nás říká.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA