Podzim v kuchyni - čas jablíček
Úvodní foto z pixabay, další fotografie Vladislava Dejmková

Podzim v kuchyni - čas jablíček

4. 10. 2022

Význam jablek v naší stravě není třeba nijak dlouze zdůrazňovat. A když k tomu přičteme, že v tomto období nemusíme jablka kupovat  jen v supermarketu, ale můžeme je mít i rovnou ze stromu, není divu, že se teď jablka v kuchyni objevují a zpracovávají častěji.

gastronomie recepty
Hodnocení:
(4.8 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Heulerová
Vlaďko, při pohledu na fotky už dostávám chuť. Tak snad taky začnu něco péct!!! Dík!!!
Jana Jurečková
Já mám nejraději jablkový závin z listového těsta. Ale těch možností je spoustu. Hezký výběr. Díky.
Alena Švancarová
Roláda je upečená,zatím jsem jen ochutnala,zítra bude s bramborovou kaší.Je to zajímavá chut,kombinace masa a sladkého.CHutná mi to.
Alena Velková
Omlouvám se, ujela mi ruka...
Dana Puchalská
Jedna dobrota za druhou .... Jablka máme moc rádi,ale když chci koupit nějaká dobrá a hlavně šťavnatá,tak to je fakt dobrodružství.
Alena Švancarová
Vepřová roláda s jablky může být vynikající.Sváteční.
Alena Vávrová
Nejčastěji peču štrůdl z kupov. listového nebo křehkého těsta, i z tvarohového, obrácený piškot s jablky, někdy hraběnčiny řezy, jabl. lívanečky s oves. vločkami a vnoučata milují jablečný pudink s piškoty. Recepty jsou podnětné, děkuji - zítra upeču Emku. A koupím křen a zakřeníme se :-)) .
Miloslava Richterová
Váš salát z křenu, jablek a smetany byl výborný - rychle zmizel :-) často peču jablka v županu, ale dnes jsem upekla závin.
Jana Šenbergerová
Všechno vypadá velmi chutně. Teď mě nejvíc zaujal sachr. Ke kávě jsem upekla štrúdl z koupeného listového těsta. Ten je teď u nás nejoblíbenější. Chutná nám i ten z váleného těsta, ale už jsem ho dlouho nepekla. Koupené těsto také jen vyválím. :-)
Marie Měchurová
Děkuju za nové recepty. Ráda peču z jablíček. Nejraději máme štrúdl a žemlovku. Ještě rýžový nákyp a k němu podušená jablka. Fotky jsou moc hezké, sbíhaly se mi sliny, jak se u nás říká.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%