Foto: Archiv autora
Svět písniček a skladatelů první republiky 4 - Jiří Voldán, Karel Valdauf, Václav Bláha a další
1. 10. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
15.10.2022 12:04
Skoro všechny ty písničky znám,ani nevím odkud,asi z rádia po drátě,které jsme mívali.Neměli jsme ani televizi,ani normální rádio,ale i v tom po drátě se daly slyšet hry pro mládež,pohádky,Hajaja,i tyhle dechovky. Jako děti jsme moc nerozuměli textům a tak jsme si dali něco namáslovat, zhasínali amplióny a tak...
Zdenka Jírová
3.10.2022 00:41
To byly písničky hlavně mých rodičů, ale všechny znám a líbí se mi dodnes.
Jan Zelenka
1.10.2022 21:25
Přátelé, děkuji za vaše příznivé ohlasy. Mne až překvapuje, že všechny písně, které jsem zatím zde prezentoval, znám a nejen melodie, ale většinou i texty. Asi proto, že otec byl muzikant a matka krásně zpívala. Už si vše nepamatuji. ještě bude poslední, pátý díl.
Marcela Pivcová
1.10.2022 20:54
Dnes jsem si z not připomněla několik snad opravdu nejznámějších písniček, které pro milovníky dechovky jsou v rozhlase i v televizi stále hrané a oblíbené. Z nich si tedy hlavně pamatuji refrény (Sukýnka, Krinolína, Jetelíček u vody...). La Palomu kdysi nazpívala Marta Kubišová jako Volám: Na shledanou...
Alena Švancarová
1.10.2022 19:28
Moc hezké,zajímavé.Hodně těch písniček znám,tatínek byl muzikant,hrál v místní kapele a zpíval.A právě tyhle písničky.Červenou sukýnku mi zpívala babička RŮŽOVOU KRINOLÍNU jsem měla puštěnou,když přišel k nám domůj můj kluk,kterého jsem milovala,budoucí manžel.Písen severu - to byla písen mých rodičů,tatínek byl ze severu a tak když chodil s maminkou tak jí ji určitě zpíval.Vím,že byla hrána i na jeho pohřbu.Už nemám klavír,přehrála bych si podle not písničky,které jste sem dal.Moc pěkně jsem si zavzpomínala.Díky.
Martina Růžičková
1.10.2022 17:43
Paráda! Mnohé z těch písniček znám z maminčina podání. Nejraději měla Píseň severu.
Zuzana Pivcová
1.10.2022 15:40
Jsou to skvosty! Začala jsem si zpívat Ty máš kukadla jak zrcadla a vzpomněla při tom na 1. díl Básníků. Děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA