Dana (66): Sen o životě na vesnici se po ztrátě manžela stal noční můrou
Ilustrační foto: Pexels

Dana (66): Sen o životě na vesnici se po ztrátě manžela stal noční můrou

4. 10. 2022

Je lepší bydlet v rušném centru města nebo blízko přírody? Tu otázku jsme si s manželem často pokládali. Poznali jsme život na sídlišti, v centru velkého města, v domku v okrajové části, ale nakonec jsme se rozhodli pro bydlení na venkově. Moc jsem toho litovala.

Můj příběh ovdovění
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Jen malou poznámku, kořeny má každý tam, jde se narodí, stejně jako strom. Ostatní už činí jen vládce ROZUM. Jestli se paní Dana rozhodla dobře, ukáže čas a přeji ji spokojenost kdekoliv.
Svatava Páleníková
Osud s námi občas pěkně zamává a je na každém, jak se mu postaví. Rozhodla jste se dobře, přeji vám už jen samé radosti.
Daniela Řeřichová
Paní Dano, naprosto Vám rozumím. Rozhodla jste se správně. Jak se říká: Kde se člověk zrodí, tam se také hodí. Každý má své kořeny jinde. S manželem jsme postupně rekonstruovali tři rekreační domy, napřed kvůli rodičům, pak kvůli dětem a posléze kvůli vnoučatům. Poslední chalupu jsme zvelebovali 16 let, s velkými náklady a velkým odříkáním. Zároveň jsme tam prožili krásná rána, romantické večery a vnoučata šťastné dětství. Po manželově odchodu nás tam nic netáhne, přestože je tam nádherná příroda, fajn sousedé. A už vůbec bych tam nebyla sama. Patřím do města, kde mám rodinu, práci, přátele, kulturu, nyní i víc lékařů. To je moje zkušenost.
Jitka Caklová
Co dodat. Při čtení článku mi přišlo na mysl, přirovnání života lidí, k životu lesa, obojí je živý organizmus. Člověk si neuvědomuje, že příroda je dar, kterého si přestal vážit a naučil se na úkor přírody žít. Pravda, je to pohodlnější. Toto jsem nenapsala proto, abych kohokoliv soudila, nebo odsuzovala, ale proto, že to tak cítím ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%