Kompozice zahrady je založena na gradaci terasových plošin spojených schodišti v křivkách příznačných pro baroko
Vrtbovská zahrada na prahu podzimu
2. 10. 2022Podzimní rovnodennost je podle astrologů čas, kdy se prolíná minulost s budoucností. U mne se tak v nadsázce stalo v tomto týdnu, když jsme zcela neplánovaně po pracovní schůzce v Karmelitské ulici vstoupili do nenápadného průjezdu vedle jazzového klubu U malého Glenna.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
2.10.2022 12:57
Karmelitská je mi známá včetně Jezulátka i Muzea hudby, Tržiště s americkou ambasádou, ale Vrtbovskou zahradu ostudně neznám. Moc děkuji za procházku i informace.
Jitka Hašková
2.10.2022 12:18
Krásná moje nejoblíbenější pražská zahrada. Díky. Tam jsem chodila randit v 60. letech na vysoké škole. Tenkrát se nesmělo úplně nahoru, je tam vidět do zahrady Ambasády USA. Také je z této zahrady dobře vidět, že Pražské Jezulátko má oltář na opačné straně než všechny kostely.
Jana Šenbergerová
2.10.2022 11:44
Děkuji za nádhernou procházku bez vrtochů počasí. Kdysi jsem si koupila na Karlově mostě malý akvarel, na které je část této zahrady. Musím se po něm podívat. Líbil se mi stejně jako vaše fotografie.
Anna Potůčková
2.10.2022 11:31
Danielo určitě to byla prima procházka a krásně jsi pro nás tuto zahradu nafotila! Jinak bych tuto zahradu někdy chtěla vidět také.
Marie Novotná
2.10.2022 09:54
Moc hezký kout Prahy,který jsem na vlastní oči neviděla. Je to nádhera.
Irena Mertová
2.10.2022 09:35
Danielo, zajímavý článek a hezky nafocená zahrada. Do muzea hudby bych se ráda podívala, už se k tomu nějaký čas chystám...
Alena Tollarová
2.10.2022 09:02
Danielo, u Pražského Jezulátka a ve Vrbovské zahradě jsme s íčkem také byly a musím říct, že sama bez pomoci bych asi tak trochu utajený vchod měla problém najít. Je to tam moc krásné včetně výhledů. Moc ráda bych se tam vydala znovu. Samsung asi umí i jiné věci než fotky a je to dobrý kamarád ve všech směrech :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA